Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir’de, Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Balıkesir’de, Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. 
Bağımlılıkla mücadele kapsamında kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve toplumda bağımlılıkla mücadele farkındalığı oluşturmak amacıyla yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Refik Budak, kurulun 2021 yılındaki çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı. 
Sunumda, madde kullanımı açısından risk oluşturan metruk binalarla ilgili sayılardan okul çevrelerinde alınacak önlemlere, park ve rekreasyon alanlarının aydınlatılmasından okul çevrelerine güvenlik kamerası kurulması gibi birçok konu hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. 
Toplantıda, Vali Hasan Şıldak öncülüğünde 1 yıldır yürütülen bağımlı bireylerin uyuşturucuyu bırakmaları ve hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmelerinin amaçlandığı Uyuşturucuyla Mücadele Projesi'yle ilgili bilgiler verildi. 
İkinci yılına başarıyla ulaşan projenin, İl Merkezi ve Edremit İlçesindeki çalışmalarına devam eden Uyuşturucuyla Mücadele Birimlerine merkezde 338 kişi, Edremit'te ise 86 kişinin başvuruda bulunduğu aktarıldı. Proje ile umutlarına yeni bir kapı açarak tedavi ve rehabilitasyon süreçleri devam eden bireylerden 48 kişinin İşkur kapsamında, 5 kişinin ise özel sektörde istihdamının sağlandığı bilgisi verildi. 
Bağımlılıkla mücadelenin çok yönlü bir olay olduğunu işaret eden Vali Şıldak “En başta madde bağımlılığı olmak üzere tütün, kumar, alkol ve teknoloji bağımlılığı şeklinde söyleyebiliriz. Biz daha çok uyuşturucu maddeler ile tütün ve alkol bağımlılığı ile ilgili konuları daha yoğun ele alıyoruz. 2022 yılının başından itibaren ilgili kurumlarımızın kendi alanlarındaki sorumluluk yüklendikleri faaliyetlerini çok daha fazla sayı ve nitelikle yüksek seviyede gerçekleştirmesi için gayret göstermeleri gerekiyor. Denetimlerin de buna yönelik artması gerekiyor. Tütün denetimleri, okul çevrelerinde risk taşıyan bölgelerdeki işyerlerine yönelik denetimlerin özellikle arttırılması gerekiyor. Burada özellikle vurgulamamız gereken ve bizim göğsümüzü kabartan, her yerde ifade ettiğimiz çalışmamızdan birim Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi. Projemiz bir yılı geçti, ayakları gayet sağlam bir şekilde yere basarak ilerliyor. Umut verici bu projeye toplum tarafından daha çok atılım yapmamız, ivme kazandırmamız bekleniyor.  Uyuşturucuyla Mücadele Projesi kapsamında Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Pek çok işbirliği noktamız var ve bunları daha da geliştirmek istiyoruz.” diye konuştu. 
Vali Hasan Şıldak toplantıda Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu üyelerine de söz vererek çalışmaların genişletilmesi ve güçlendirilmesi için fikir alış verişinde bulundu. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli