Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Balıkesir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Balıkesir’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Balıkesir’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Balıkesir’deki kutlama programı, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başladı. 
Kutlamalar, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Kuvayi Milliye Meydanı'nda devam etti.
Kuvâ-yi Millîye Meydanı'ndaki kutlamalar, Vali Hasan Şıldak, Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Yüzçelik ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vatandaşların bayramlarını kutlamasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı okundu. 
Şiirlerin okunduğu, halk oyunu gösterilerinin sunulduğu program, gaziler, öğrenciler, gençler, sporcular, jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinden oluşan kortejin geçişiyle tamamlandı. 
Balıkesirlilerin bayraklarla ve alkışlarla eşlik ettiği geçitte askeri birlikler, gaziler, izci ve sporcular, birçok okuldan öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri sporcuları ve gönüllü gençleri yer aldı.
Atatürk Anıtı'ndan Avlu Yaşam Merkezi’ne düzenlenen Bisiklet turu etkinliğinde ise Vali Hasan Şıldak ve protokolün startıyla  pedallar Cumhuriyetin Kuruluşunun 99. yılı ve tüm şehitlerimiz için çevrildi. Ardından Karesi 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Karesi Bisiklet Yarışması verilen start ile başladı. Balıkesir'den ve çeşitli illerden kulüplerin ve ferdi sporcuların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik ödül töreni ile sona erdi.
Balıkesir Öğretmenevi’nde düzenlenen Valiliğin Kabul Törenine il protokolünün yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, antrenörler ve sporcular katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Pastasını Vali Hasan Şıldak, Milli Sporcularımızla birlikte kesti. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı