Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Balıkesirde deri bağışında 8 düşüş var

Balıkesirde deri bağışında  8 düşüş var

Türk Hava Kurumu Balıkesir Şubesi Başkanı İlhan Güzel, bu seneki kurban derisi bağışları hakkında bilgi verdi.

Türk Hava Kurumu Balıkesir Şubesi Başkanı İlhan Güzel, bu seneki kurban derisi bağışları hakkında bilgi verdi.
Bu seneki Kurban Bayramında toplanan derilerde geçen yıla göre % 8 azalma var.
Güzel, deri bağışında yaşanan azalışı, sosyal ve ekonomik nedenlerin yanı sıra vatandaşların 7`şer kişilik gruplarla büyükbaş hayvan kesilmesinden kaynaklandığını ileri sürdü.
Başkan Güzel "Bu yıl idrak ettiğimiz Kurban Bayramında Kurban Derisi toplama faaliyetlerimiz sonucunda geçen yıla oranla genelde % 8 oranında bir düşüş ile tamamladık. Bayram süresince köy ve şehir merkezinde yaklaşık 40 araç ve 150`ye yakın personel ile görev yaptık. Bayram süresince T.H.K. Yönetim Kurulu ve çalışanları görevlerinin bilinci içerisinde görevlerini yerine getirdiler. Vatandaşımızın telefon ile Kurumumuza bildirdiği her bir deri verilen adresten alınmıştır" dedi.
Kurum olarak gerçekleştirilen Fitre, Zekat, Kurban Derisi toplama faaliyetlerinden elde edilen gelirin paydaş kuruluşlar arasında dağıtıldığını vurgulayan Güzel, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Toplanan her Deriden ve Fitre Zekattan gelen paranın % 50`si Sosyal Yardımlaşma Vakfına, % 4`ü Kızılay a, % 3`ü Çocuk Esirgeme Kurumuna % 3 ü ise Diyanet Vakfına verilmektedir. Bu gelirin % 40`ıda Türk Hava Kurumuna kalmaktadır. Devletten bir parasal destek almayan kurumumuz topladığı bu para ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Yıllarca Kurban Bayramlarında Deri Toplama Faaliyetlerini sürdüren Kurumumuz bu Bayramda da tek bir nahoş hadise olmadan bu görevini en iyi şekilde ifa etmiştir. Kurban Derisi Toplama çalışmalarımıza yardım ve katkıda bulunan ve araç ihtiyacımızın karşılanmasını sağlayan başta Valimiz Ahmet Turhan ve Belediye kesim yerleriyle halkımıza hizmet sunan ve ayrıca bu sayede deri toplamamızda kurumumuza destek veren Belediye Başkanımız İsmail Ok`a teşekkürlerimizi arz ediyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli