Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesirde doktara hapis cezası

Balıkesirde doktara hapis cezası

BALIKESİRde 5 yıl önce dut ağacından düşerek sol kolu kırılan Uğur Demire, Yanlış müdahalede bulunduğu ve kolunun kesilmesine neden olduğu iddiasıyla yargılanan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Refik Özbal, 6 ay hapis, 5 ay meslekten men ve 12

BALIKESİR`de 5 yıl önce dut ağacından düşerek sol kolu kırılan Uğur Demir`e, "Yanlış müdahalede bulunduğu ve kolunun kesilmesine neden olduğu" iddiasıyla yargılanan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Refik Özbal, 6 ay hapis, 5 ay meslekten men ve 12 bin TL para cezasına çarpıtırıldı. Mahkeme, hapis cezasını 5 aya düşürerek 3 bin TL para cezasına çevirdi ve 12 bin TL`lik para cezasını da 10 bin TL`ye indirdi.
Balıkesir`in Atatürk Mahallesi`nde, 2005 yılı Temmuz ayında Uğur Demir, arkadaşlarıyla saklambaç oynarken ağaçtan düşerek kolunu kırdı. O tarihte 13 yaşında olan Uğur Demir, Balıkesir Devlet Hastanesi`ne götürülürken burada kırık olan sol koluna müdahalede bulunuldu. Uğur Demir`in kolu iyileşeceğine gün geçtikçe daha da kötüleşti ve kangren oldu. Sevk edildiği Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde hayati tehlike riskini saptanınca Uğur Demir`in kolu dirsek altından kesildi. Aylarca tedavi altında tutulan Demir, yaşadığı travmanın giderilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi`nde uzun süre tedavi gördü. Uğur Demir`in ailesi çocuklarına ilk müdahaleyi gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Refik Özbal`a dava açtı.
Balıkesir 2`inci Sulh Ceza Mahkemesi`ndeki davada 15`inci duruşmada karar çıktı. Duruşmaya Uğur Demir`in ailesi ve avukatı Selim Sözeri ile sanık Dr. Refik Özbal`ın avukatı Meryem Turan katıldı. Avukat Sözeri, Dr. Özbal`ın yanlış tedavi uyguladığının Adli Tıp Kurumu ve Yüksek Sağlık Şurası kararlarıyla kesinleştiğini anlatırken cezalandırılmasını istedi. Baba Ramazan Demir de doktorun mesleki bilgisinin yetersiz olduğuna inandığını söylerken başka canların yanmaması için doktorun meslekten men edilmesini istedi. Sanık avukatı Meryem Turan ise müvekkilinin kusuru bulunmadığını ve vicdanen rahat olduklarını belirterek, sanığa beraat kararı verilmesini, suçlu görülmesi halinde hükmün açıklanmasının ertelenmesini istedi.
Hakim, sanığın `Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralamaya sebebiyet vermek suçunu işlediğinin kanıtlandığını, suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, failin taksire dayalı kusurunun ağırlığının dikkate alındığını belirterek, Dr. Refik Özbal`a, 6 ay hapis, 5 ay meslekten men ve 12 bin TL para cezası verdi. Ancak heyet, sanığın duruşmalardaki hal ve tavırlarını dikkate alarak hapis cezasını önce 5 aya düşürdü, ardından 3 bin lira para cezasına çevirdi. 12 bin TL`lik para cezasını da 10 bin liraya indirdi. Dr. Refik Özbal hakkında verilen mahkumiyet hükmünün açıklanmasının ertelenmesi yolundaki istek reddedildi.                       DHA

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli