Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesirde Edip Uğur bereketi…

Balıkesirde Edip Uğur bereketi…

Balıkesir Büyükşehir Belediyesini AK Parti adayı A. Edip Uğurun kazanmasıyla birlikte Balıkesire getirilecek yatırımlarda yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ni AK Parti adayı A. Edip Uğur`un kazanmasıyla birlikte Balıkesir`e getirilecek yatırımlarda yavaş yavaş netleşmeye başladı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan Balıkesir`e kazandırılması planlanan dev sulama tesisleri ile toplam 1 milyon dekar tarım arazisi suya kavuşmuş oluyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir`de tamamlanan, inşaatı devam eden, rehabilite edilen ve proje safhasındaki aralarında Manyas ve Artıçtepe Barajları ile Balıkesir Ovası Sağ Sahil ve Gönen Ovası Sulamasının da bulunduğu dev sulama tesisleriyle yaklaşık 1 milyon dekar tarım arazisi suya kavuşurken Balıkesir`in bereketli toprakları suya doyacak.
Eroğlu: "Toprağımıza can verdik"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  "2003-2013 yılları arasında DSİ tarafından inşa edilen Balıkesir`de hizmete açtığımız modern yeraltı ve yerüstü dev sulama tesisleri ile zirai verimliliği artırdık, ileri teknolojiden yararlanarak toprağımıza can verdik" diye konuştu.
Eroğlu: "Balıkesir`e yapılan yatırımları artırdık"
Eroğlu, Balıkesir`in gerçekleştirilen muhteşem yatırımlarla orman, su ve meteoroloji alanlarında hızla ilerlediğini vurgulayarak "Son 11 yılda yaptığımız yatırımları halkımızın istifadesine sunmak, su kaynaklarını verimli kullanarak içme suyu, sulama ve diğer ihtiyaçlara cevap vermek, enerjiye dönüştürmek için Balıkesir`e yaptığımız yatırımları arttırdık" dedi.
Eroğlu: "İstihdama olumlu katkı sağlanıyor"
Balıkesir`de tamamlanan ve inşaatı devam eden tesisler ile zirai verimin artmasının yanında, istihdama da katkı sağlandığını kaydeden Eroğlu "Balıkesir`de çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Balıkesir`in halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi" diye konuştu.
Balıkesir` de sağladıkları tesisler ile sulanmayan arazi bırakmayacaklarını ifade eden Eroğlu, "Bu tesisler arasında Pamukçu ve Aslıhantepecik Ovaları Sulamaları, Manyas Ovası Sol Sahil Sulması ve Bereketli Ovası, Adalı Barajı Proje Hazırlaması ile İvrindi Gökçeyazı Proje hazırlaması gibi pek çok eser yer alıyor" diye konuştu.
Eroğlu: "Çiftçimiz geleceğe umutla bakıyor"
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce inşa edilen tesislerle yaklaşık 322 bin 770 dekar araziyi suya kavuşturduklarını hatırlatan Eroğlu "Sulanan bu zirai alanlara inşaatları devam eden tesisler ile yaklaşık 486 bin 210 dekar arazi daha eklenecek." dedi.
Proje safhasında bulunan tesisler ile de yaklaşık 214 bin 950 dekar zirai alanını daha sulamak için çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. Eroğlu,  Balıkesir`de sulanmayan arazi bırakmayacaklarını çiftçilerin de geleceğe artık umutla baktığını belirtti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli