Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir’de gençliğe yapılan yatırımlara BM’den alkış

Balıkesir’de gençliğe yapılan yatırımlara BM’den alkış

BBB Yücel Yılmaz’ın gençlere verdiği değer dünyanın ilgisini çekti.

BBB Yücel Yılmaz’ın gençlere verdiği değer dünyanın ilgisini çekti. 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres’in Yardımcısı ve UN Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın gençlere uluslararası fırsatlar sunan yatırımlar yapmasını ve sporculara verdiği değeri 5. Etnospor Forumu’nda 45 ülkeden 140 üst düzey katılımcıya örnek gösterdi.    
“Geleneksel Sporların İhyası” temasıyla Azerbaycan’da düzenlenen Uluslararası 5. Etnospor Forumu’nda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın; gençlere ve spora verdiği değer, 45 ülkeden 140 üst düzey katılımcıya BM Genel Sekreteri Guterres’in Yardımcısı ve UN Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif tarafından örnek gösterildi. Türkiye’den, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı forumda Azerbaycan, Gambiya, Nijer, Meksika, İran, Kazakistan, Kırgızistan ve Lübnan spor bakan yardımcıları ve birçok ülkeden üst düzey kişiler de yer aldı. 
Sharif, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, Birleşmiş Milletler desteğiyle yapılan ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyan Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nden bahsetti. Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından düzenlenen Forum’da, geleneksel sporların ihyası için ortak bildiri imzalandı. BM Genel Sekreter Yardımcısı ve UN Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif; Etnospor Forumu’nda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan övgüyle söz etti.  
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı