Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir’de, İstihdam ve Meslekî Beceriler Fuarı

Balıkesir’de, İstihdam ve Meslekî Beceriler Fuarı

Balıkesir’de işveren, iş arayan ve öğrencileri bir araya getirerek kalifiye eleman istihdamını güçlendiren ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen Balıkesir İstihdam Fuarı, Balıkesir Meslekî Beceriler Fuarıyla birlikte Avlu Kongre Merkezi’nd

Balıkesir’de işveren, iş arayan ve öğrencileri bir araya getirerek kalifiye eleman istihdamını güçlendiren ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen Balıkesir İstihdam Fuarı, Balıkesir Meslekî Beceriler Fuarıyla birlikte Avlu Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.  
Meslekî ve teknik eğitime yönelik çalışmaların yaygınlaştırmasını sağlanmak, ilgi oluşturmak ve farkındalığı geliştirmek amacıyla yapılan fuarda 50 firma tarafından açılan stantlarda işgücü arz edenler ve talep edenler bir araya geldi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen fuarda firmaların yanı sıra farklı ilçelerden mesleki ve teknik eğitim veren 24 okul yer aldı. 
Vali Hasan Şıldak açılışta yaptığı konuşmada, eğitim ile iş hayatının uçlarını birleştirerek bir köprü kurmak istediklerini söyledi. 
İlimizdeki İstihdam Fuarı’nı, Ocak ayında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda kararlaştırıldığını hatırlatan Vali Şıldak “Amacımız işveren ile gençlerimizi, sektörle çalışma adaylarımızı bir araya getirmek, uçları birleştirmektir. Burada fuara katılım sağlayan firmalarımızın stantları bulunuyor. Mesleki eğitim alanında öğrenim görenler, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerimiz burada bulunuyor. Amaç ifade ettiğim gibi imalat sektörümüzün gerçek ihtiyacı olan çalışma adaylarını bilinçli şekilde o alanlara yöneltip eğitim basamaklarından itibaren o uçları birleştirmek gerekiyor. İstihdam Fuarı’nın bu bilincin oluşmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum bu faaliyeti önemsiyorum.” dedi.  
İlimizde dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen çalışmalardan biri olan Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum adlı Uyuşturucuyla Mücadele Projesi hakkında da bilgi veren Vali Şıldak, bu proje sayesinde bağımlı gençlerin kalıcı istihdama kavuştuğunu sözlerine ekledi. 
Açılış programının konuğu olan sunucu Pelin Çift, yaptığı söyleşi ile kariyer yolculuğunu ve deneyimlerini paylaştı. Gençlerin sorularını cevaplayan Çift, kariyerde istenilen hedefe ulaşmak için asla pes etmemek ve çok çalışmak gerektiği vurgusu yaptı.  
Kurdela kesimiyle gerçekleşen fuar açılışı sonrası Vali Şıldak firmalara ait stantlar ile öğrenciler tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret ederek, öğrencilere başarılı bir şekilde yürüttükleri çalışmalarında kendilerini daha da geliştirmelerini tavsiye etti. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı