Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesirde MHPli Bayanlardan Kadınlar Günü Buluşması

Balıkesirde MHPli Bayanlardan Kadınlar Günü Buluşması

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Kadın Kolları Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri yemekli bir etkinlikte bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Kadın Kolları Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenledikleri yemekli bir etkinlikte bir araya geldi.
MHP İl Kadın Kollarının Golden Class`ta düzenlediği etkinlikte, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Çelebi, genel başkanları Doç. Dr. Şennur Şenel`in gönderdiği mesajı okuyup ardından, Atatürk`ün Türk kadınına verdiği önemi anlattı. 
Türk kadını olmanın zorluğuna dikkat çeken Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde kadına birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle, medeni ve siyasi haklar tanınmış, kadınların sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile yaşamında, iş ve çalışma hayatında ve siyasette eşit haklara sahip olması hedeflenmiştir. Değişen ekonomik ve sosyal faktörlerle birlikte toplumda zamanla kadının konumu, statüsü değişmiş bu doğrultuda çalışan ve üreten bir birey olarak sorumlulukları da artmıştır. Zor şeydir Türk kadını olmak. Çünkü, `O`; Orta Asya`dan Anadolu`ya şanla, şerefle yazılan bir neslin, bir tarihin kadınıdır. Nice acıları, fedakarlıkları ve kahramanlıkları görüp geçirmiştir. Çünkü o Anadolu`yu fetheden nice yiğitler doğurdu, onlarla bir oldu, birlik oldu. Canıyla, kanıyla bu toprakları vatan yaptı, yurt yaptı. Kara Fatma oldu silah kuşandı, Halide Edip oldu kalem kuşandı. Bu toprakları sevgisiyle, şefkatiyle, alın teriyle ilmek ilmek işledi. Açılan bu ışıklı yolda Türk kadını; o zor şartlarda bile atasının mirasına sahip çıkmayı bildi. Bize göre de ülkemizin geldiği noktada Türk kadını ülke ve kent yönetimlerinde daha büyük oranda ve etkili biçimde görev almalıdır. Bu da siyasete yeni bir üslup ve olgunluk getirecektir diye düşünüyoruz. Temennimiz huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarını oluşturan ve fedakarlığı, özveriyi ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın geleceğimizin şekillenmesinde daha da önemli roller oynamalarıdır."
Etkinlikte, Zübeyde Hanım, Nene Hatun, Kara Fatma ve diğer bütün Kurtuluş Savaşı kahramanı Türk kadınları rahmet ve şükranla yad edildi.
Çelebi, yoğun katılım gösteren MHP`li tüm bayanlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti. MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı üyelerinden Balıkesir Türk Sanat Müziği Derneği Sanatçısı Gülseren Yiğit ve arkadaşları da şarkılarıyla renk kattı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli