Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Balıkesirde musluk suyu içilebilir özellikte

Balıkesirde musluk suyu içilebilir özellikte

Balıkesir Belediyesinden musluk suyu hakkında halka bilgilendirme yapıldı.

Balıkesir Belediyesi`nden musluk suyu hakkında halka bilgilendirme yapıldı.
Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, musluk suyu hakkında basını bilgilendirdi.
İçme suyu şebekesinden ev ve işyerlerine verilen sularla ilgili seçim öncesi "Balıkesir Su Musluktan İçilir" sloganını gerçeğe dönüştürmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Kendilerinin bu sloganı söylerken, öncelikle tesisimize ve teknik kadromuza güvendiğimiz için onların özverili çalışmalarından dolayı tebrik ettiklerini kaydeden Öztozlu, "bizim içme suyu arıtma tesisi ve 3 tane pompa istasyonumuz da toplam 58 personelimiz çalışıyor ve bu 58 personelin çoğu teknik personel bunlar içinde 6 kimyager 3 biyolog arkadaşımız var. Laboratuarları son dönemlerde yeniledik yeni cihazlar aldık akreditasyon ile ilgili çalışmalarımız da kurslar alındı, eğitimler verildi ama bu cihazlardan ve tesisten daha önemli bir şey var özverili bir çalışma var bizim içme sularımızı her an her saniye kontrol altında tutuyoruz" dedi.
Her gün tesis dışından 32 noktadan alınan numunelerin, vatandaşların bir fiil kullanıma hazır olan cami çeşmelerinden, okullardan, parklardaki çeşmelerden mahalle aralarındaki sokak çeşmelerinden alınarak, kimyasal ve bakteriolojik bakımdan incelendiğini kaydeden Öztozlu, bunun haricinde yine yılda 7 defa İzmir Hıfzısıhha Enstitüsü`ne, Bursa Halk Sağlığı Laboratuarına, her ay üniversiteye, yılda bir sefer Türkiye`nin tek izotopların, alfabatör ve betalarına bakıldığı Ankara`ya DSİ`ye gönderildiğini belirtti.
Öztozlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu sadece tesis dışından alınan numuneler haftada 1 gün toplam 7 adet depomuz var birer gün ara ile buralardan numuneler alınıyor tesis içinden saatlik ve 2 saatlik olmak üzere alınan numuneler var. 2012 yılında en son baktığımız da toplam 12500 e yakın tesis içinden 12500 tesis dışından toplamda 25 bin numune bakılmış, 1 sene içinde ciddi bir rakam ve bizim bu numuneleri almamız bakmamız 365 gün sürüyor bir çok belediye Cumartesi, Pazar resmi tatillerde laboratuarlarını çalıştırmıyorlar öyle bir zorunlulukta yok aslında bizimde çalıştırma zorunluluğumuz yok. Haftada 7 numune aldığımız zaman üstümüze düşen görevi yapmış oluyoruz ama bizim içme suyumuzdaki laboratuarlarımız 365 gün çalışıyor yani bizim içme suyunda çalışan arkadaşlar Cumartesi, Pazar, bayram yani tüm resmi tatillerde de bir fiil çalışıyorlar. Balıkesir belediyesine ait içme suyu şebekende akan suyu halkımız gönül rahatlığıyla içebilir." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli