Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir’de orman alanlarına giriş yasağı uzatıldı

Balıkesir’de orman alanlarına giriş yasağı uzatıldı

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun Temmuz ayında aldığı orman alanlarına giriş yasağı 31 Ağustos 2022 tarihi itibariyle sona erdi.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun Temmuz ayında aldığı orman alanlarına giriş yasağı 31 Ağustos 2022 tarihi itibariyle sona erdi.  
Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği günlerde orman yangınlarının önüne geçilmesi için Balıkesir Valiliği tarafından alınan ‘orman alanlarına giriş yasağı’ yangınsız bir sezona büyük oranda etki etti. 
Ormanlık alanlara girişin kaldırılmış olmasına rağmen Balıkesir genelinde Eylül ayında da kısmen yüksek seyredecek hava sıcaklıkları nedeniyle orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olunmaya devam edilmesi gerektiği bildirildi. 
Bunun yanı sıra giriş yasağının kaldırılmasıyla birlikte mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarının dışında bütün orman alanlarında piknik yapmak, konaklamak, mangal, semaver gibi amaçlarla ateş yakma yasağı devam edecek. 31 Ekim 2022 tarihine kadar ateşli piknik alanlarında da saat 20.30’dan sonra ateş yakılamayacak. 
Balıkesir Valiliği, ateşli piknik yapılabilecek yerleri; Ayvalık Sarımsaklı Tabiat Parkı, Altınoluk Darı Dere Tabiat Parkı, Edremit Hasan Boğuldu (Sutüven) Günü birlik Kullanım Alanı, Edremit Pınarbaşı Günübirlik Kullanım Alanı, Karesi Değirmen Boğazı Tabiat Parkı (Park içindeki mevcut ocaklarda ateş yakmak şartıyla), Ayvalık Çamlık Mesire Alanı, Ayvalık Paşa Limanı Mesire Alanı, Ayvalık Ali Hikmet Paşa (Çamlık) Mesire Alanı, Ayvalık Ali Hikmet Paşa (Laka) Mesire Alanı, Edremit Kumluca Mesire Alanı, Edremit Talimalanı Mesire Alanı, Susurluk Çaylak Mesire Alanı, Susurluk Karapürçek Mesire Alanı, İvrindi Yeşilköy (Saklıgöl) Mesire Alanı olarak açıkladı. 
Ateşsiz piknik yapılabilecek yerler ise; Burhaniye Seklik Mesire Alanı, Burhaniye Taylıeli Mesire Alanı, Gömeç Şehitlik Koruluğu Mesire Alanı, Havran Şerif Çorbacıoğlu (Hamas Çakıllı) Mesire Alanı, Erdek Saraylar Mesire Alanı, Dursunbey Hıdırlık Mesire Alanı, Savaştepe Çamlık Mesire Alanı ve Karesi Değirmen Boğazı Kent Ormanı şeklinde bildirildi.  
Kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından belirtilen yasaklama kararlarının uygulanması konusunda gerekli tedbirler alınacak, kontrol ve denetimler aralıksız olarak sürdürülecek. 
 Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı