Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir’de “Şehre Vefa Meclisi“ kuruldu

Balıkesir’de “Şehre Vefa Meclisi“ kuruldu

Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında Şehre Vefa Meclisi kuruldu.

Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında Şehre Vefa Meclisi kuruldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu’nun başarısından dolayı meclise dönüştürülmesi kararıyla gerçekleştirilen Şehre Vefa Meclisi Genel Kurulu’nda Gökmen Karadağ oy birliğiyle Şehre Vefa Meclisi Başkanı seçildi. 
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclisi Genel Kurulu, Balıkesir Kent Konseyi faaliyetlerinin yer aldığı video gösterimiyle başladı.  
Gösterimin ardından açılış konuşmasını yapan Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Kent Konseyi’nin son 2,5 yıldaki çalışmalarını anlattı. 
Balıkesir Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu’nun ‘Şehre Vefa Meclisi’ adıyla sahaya çıkması ve Kent Konseyi çatısı altında bir meclis olarak yapılandırılması yönünde bir karar aldıklarını söyleyen Sabancı “Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında el birliğiyle güçlenerek hizmet üretmeye devam edeceğiz.” 
Açılış konuşmasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu faaliyetlerinin yer aldığı video gösterimi seyredildi. Ardından Divan Kurulu belirlenerek oylamaya geçildi. Divan Kurulu’nda; Divan Başkanı olarak Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Divan Kâtipleri ise; Türk Eğitim Vakfı Balıkesir Temsilcisi Jale Bayraktar ile Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kerim Gülgönül yer aldı.   
Tek adayla gidilen seçimde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu Temsilcisi Gökmen Karadağ 357 delegenin oy birliğiyle Şehre Vefa Meclisi Başkanlığına seçildi. 50 kişiden oluşan yönetim kurulu da oy birliğiyle belirlendi. 
Teşekkür konuşması yapan Şehre Vefa Meclisi Başkanı Gökmen Karadağ “Bize bu yolda büyük destek sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Kent Konseyi Başkanımız Mürsel Sabancı ve değerli yürütme kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi. 
Genel Kurulun ardından Balıkesir’in değerlerinden Şair ve Uzman Dr. Hüseyin Balkancı’nın eserlerinden oluşan Şehre Vefa Konseri düzenlendi. Balkancı’nın eserleri; İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Gülşah Sönmez ile TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Cengizhan Sönmez’in sesinde hayat buldu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı