Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesirde silahlı çatışma

Balıkesirde silahlı çatışma

Balıkesir Gümüşçeşme Mahallesinde, iki aile arasında başlayan tartışma şiddetli kavgaya dönüştü.

Balıkesir Gümüşçeşme Mahallesinde, iki aile arasında başlayan tartışma şiddetli kavgaya dönüştü.
Kavganın giderek büyümesi üzerine, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı özel harekat polisleri devreye girerek kavgaya karışanları gözaltı aldı.
Edinilen bilgiye göre, Gümüşçeşme Mahallesindeki olayda sepetçillik yapan Roman gruplarından Say ailesi ile elekçilik yapan Bürcü ailesinin fertleri aralarında uzun zamandan beri devam eden husumet kavgaya dönüştü.
İddiaya göre mahallede birbirine üstünlük sağlamak isteyen ailelerden elekçiler diye bilinen Yüksel Bürcü ve adamlarının İsmail Say`a ait kahvehaneyi dün gece yarısı basarak, masa ve sandalyeleri dağıttıktan sonra, taraflar arasında silahlı çatışma çıktı.
Yaşanan olayın ardından bu sabah, Say ve Bürcü ailelerinin mensup iki grup arasında ikinci kez silah kullanan taraflar aynı sokakta ikamet ettikleri evlerinden birbirlerine kurşun yağdırmaya başladı. Saatlerce süren çatışma nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edildi. Tüm polislerin çelik yelek giydiği olayda Gümüşçeşme Mahallesinde çatışmanın yaşandığı sokak ve etrafı güvenlik çemberine alındı. Çatışan taraflara silahlarını bırakıp teslim olmaları isteyen polisin anonslu uyarılarını dikkate almayan gruplara olay yerine getirilen Özel Harekat Timleri müdahale etti. Gaz bombası atılan sokak ve evlerdeki şahıslar bir süre sonra tek tek gözaltına alındılar. Çatışmada iki polis memuru yaralandı
Polisin müdahalesiyle son bulan silahlı çatışmada, saçma isabet eden Taner B. (32) ve Fatih C. (35) isimli 2 polis memuru yaralanarak tedavi edilmek üzere Balıkesir Devlet Hastanesine kaldırıldı. 
Çatışan taraflardan Say ailesine mensup İsmail Say (48) göğsüne isabet eden tek kurşun ile ağır şekilde yaralanırken pompalı tüfeklerden çıkan saçmaların isabet ettiği E.V. (38) isimli kadın yüzüne, boynuna ve karın bölgesine isabet eden saçmalardan yaralandı.
Öte yandan, Aynı olayda yaralanan O.Y. da Balıkesir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Silahlı çatışmada Bürcü ailesinden de 5 yaşındaki S.B. isimli kız çocuğu göğsüne isabet eden saçmalardan, ağabeyi Y.B. (28) dirseğinden yaralandı.
Dün gece yarısı başlayıp sabah devam eden silahlı çatışma nedeniyle vatandaşlar büyük korku yaşadı.
Balıkesir İl Emniyet Müdürü Halil Karataş`ın yönettiği operasyonda, polisin iki taraftan da çok sayıda kişinin gözaltına alınıp, silahlı çatışma olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerin ve yaralananların arasında çocuklarda yer alırken, polisin Roman mahallesindeki operasyonu sürüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli