Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir’de skate park sayısı artıyor

Balıkesir’de skate park sayısı artıyor

Balıkesir Avlu Yaşam Alanı’na skate park kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi şimdi de Atatürk Parkı’na 1250 metrekarelik alan üzerine skate park kazandırdı.

Balıkesir Avlu Yaşam Alanı’na skate park kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi şimdi de Atatürk Parkı’na 1250 metrekarelik alan üzerine skate park kazandırdı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Parkı’nda eskiden küçük bir kaykay pistine sahip olan alanı, yeni baştan tasarlayarak donanımlı bir Skate Park haline getirdi. 
Kaykay, paten ile bisiklet meraklısı adrenalin seven gençler için güvenle ve keyifle vakit geçirebilecekleri bir ortam oluşturan Büyükşehir Belediyesi alanın açılışını gerçekleştirdi. 
Kamera sistemiyle güvenli hale getirilen Skate Park’ta gençler rahatlıkla kayarken, enerjilerini yüksek tutabilmeleri için bluetoothlu bağlantı ile ücretsiz wifi sistemini hazır hale getirildi. Gençlerin bu alanı daha rahat ve güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılan planlamada hızlanma rampaları, mega quater, quater dönüş ve girişleri için rampalar, roll-in, funbox dediğimiz kayma kutuları ve çubukları kullanıldı. 
Öğrencilerin kendisinden 2 yıl önce skate park istediğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Tamam yapalım dedik ama ‘bize bir tane yetmez’ dediler. 
Yaklaşık 9 ay önce bir tanesini Avlu Yaşam Alanı’na yaptık, bugün de ikincisini Atatürk Parkı’na açtık. Önümüzdeki günlerde de Ali Hikmet Paşa Tesisleri’ne de üçüncü skate parkı yapacağız. Her yaş grubunun eğlenebileceği bölgesel olarak tercih edebileceği farklı etkinlik alanları oluşturuyoruz. Burayı kullanan genç arkadaşlarımızdan yarışmalara katılarak Balıkesir’e ödüller kazandırmasını bekliyoruz.” dedi. 
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Balıkesir’ skate sayısı artıyor
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı