Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Balıkesirde, stres yönetimi ve öfke kontrolü semineri

Balıkesirde, stres yönetimi ve öfke kontrolü semineri

Balıkesir Valilik İl Kalite Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Kamuda Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü konulu seminer Mustafa Necatibey Toplantı Salonunda yapıldı.

Balıkesir Valilik İl Kalite Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen "Kamuda Stres Yönetimi ve Öfke Kontrolü" konulu seminer Mustafa Necatibey Toplantı Salonu`nda yapıldı. 
Vali Ahmet Turhan`ın da katıldığı seminerde, Vali Yardımcıları, Valiliğe bağlı kurum yöneticileriyle kurum kalite temsilcileri, stres yönetimi ve öfke kontrolü konularında bilgilendirildi.
"Öfke kontrolü çok önemli"
Öfke kontrolünün sadece kamu açısından değil, insan olarak da önemli olduğunu belirten Vali Ahmet Turhan, insanlarda günlük yaşamın en büyük derdinin stres olduğunu dile getirerek, her alanda her yaşta, insanların çok çabuk strese girdiğini söyledi. Turhan "Kamu görevlileri özel yaşamları yanında amirleri, memur arkadaşları ve vatandaşların da neden olduğu stresle karşılaşabiliyorlar. Kamu görevlileri olarak stresin kontrolü, şahsın kendisi açısından önemli olduğu gibi kamu hizmeti alan muhatap vatandaşlarımız açısından büyük önem taşımaktadır. Özellikle çalıştığımız personelimizle, yakın ilişki kurup, onların yönetimle ilgili görüşlerini almalı. Kurumumuzda düşündü-ğümüz hedefleri onlara benimsetmeliyiz. Yürüttüğümüz kamu hizmetlerimizin kalitesi de belirlediğimiz vizyonun gerçekleşmesinde bu önem teşkil etmektedir" dedi.
"Başarısızlığa tahammülümüz yok"
Geliştirdikleri eğitim projesinde valilik bünyesine bağlı 20 kurumda 15 değişik alanda çok güzel eğitimlerin verileceğini belirten Vali Turhan salonda bulunan kamu görevlilerine şunları söyledi:
"Bu projeyi hayat boyu devam ettireceğiz. Vatandaşın memnuniyetini sağlayarak sürdüreceğiz. Hiçbir kurumumuzda ciddi bir sıkıntı yok. Bu kapsamda fedakarlık yapan çalışan arkadaşlarımızı başarı belgesiyle ödüllendirmeliyiz. 2023 vizyonunda Balıkesir lokomotif bir il olacak. Performans değerlendirmesinde eğitimde ciddi bir çalışma yapacağız. Türkiye`ye örnek olacağız. Başarısızlığa tahammülümüz yok "
"Günümüzün en önemli sorunu stres"
Psikiyatri Uzmanı Dr. Sedat İrgil, günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan stresin, çalışma yaşamında etkisi ve sonuçları ile üzerinde durulması gereken bir konu olduğu açıkladı. İrgil, "Bilgi çağına geçişin hızlanmasında yaşanan rekabetin etkin hale gelmesi, nitelikli işgücüne olan talebin artması, yenilik ve değişimin her alanda var olan sistemlerin yapı ve yönetim biçimlerini etkilemesi gibi faktörleri, iş yaşamını derinden etkilemekte iş stresiyle çoğu zaman karşı karşıya gelinmesine neden olmaktadır" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı