Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesirde suya yatırım: 4,5 katrilyon lira

Balıkesirde suya yatırım: 4,5 katrilyon lira

Balıkesire son 13 yılda sulamaya yapılan yatırım miktarı belli oldu.

Balıkesir`e son 13 yılda sulamaya yapılan yatırım miktarı belli oldu.
Balıkesir`de 2002 yılından bu yana sulama tesisleri yapımına 4,5 katrilyon lira harcama yapıldığı açıklandı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "Balıkesir`de Su Potansiyelini Harekete Geçirelim" ilkesiyle samimi duygu ve düşüncelerle çalışan AK Parti kadrolarının Balıkesir`de sulama tesislerine çok önemli katkıları olduğunu ifade etti.
Aydınlıoğlu, bakanlıktan elde ettiği verilere göre, 2002 den buyana Balıkesir`e Orman ve Su İşleri Bakanlığından sulama tesisleri için 2012 sonu itibariyle yapılan yatırım toplamının 4.5 Katrilyon olduğunu hatırlattı.
Milletvekili Aydınlıoğlu, yatırımları şöyle özetledi: 
"Balıkesir`in içme suyu İkizdere Barajından getirilip modern arıtma tesisleri kullanılarak Balıkesir`e verildi. 
Manyas ve Havran Barajları bitirildi. Havran sulama projesi de İnşallah 2013 yılı içerisinde bitirilerek 3.060 hektar arazinin sulaması yapılacak. 
Gönen Ovası Sulaması bitirilerek çiftçimize kazandırıldı. Ayvalık Altınova Dikili sulamaları bitirildi. İvrindi Ardıçtepe Barajı ile Burhaniye Reşitköy Barajı yatırım programına alındı. Ayrıca Dursunbey Akbaşlar Göleti, Armutalan Göleti, Cinge Göleti, Susurluk Çataldağ Göleti, Balya Ilıca Göleti, Susurluk Karapürçek Göleti, 2011 yılında Sındırgı Yaylabayır Göleti ve 2012 yılında Susurluk Demirkapı Göleti tamamlandı. Ayrıca Merkez Yağcılar ve Ortaca Göletleri tamamlanmış sulama projeleri devam etmektedir."
Orman ve Su İşleri Bakanlığı`nca başlatılan "1000 günde 1000 gölet Projesi" kapsamında Balıkesir`e 60 gölet daha ilave edileceğini bildiren Milletvekili Aydınlıoğlu, "Böylelikle Balıkesir`de 2012 itibariyle Devlet Su İşlerinin ilgilendiği net alan 53.820 hektara ulaşacak. Böylelikle Balıkesir`imizin su kaynakları harekete geçmiş ve ekonomimize kazandırılmış olup, çiftçimizin gelirlerinde 14 kat artış sağlanacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli