Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir’de tarım sektörüne can katacak projeler belirlendi

Balıkesir’de tarım sektörüne can katacak projeler belirlendi

Balıkesir Valiliği öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen “Tarım Sektörünün Güçlendirilmesi Çalışması” kapsamında yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Balıkesir Valiliği öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen “Tarım Sektörünün Güçlendirilmesi Çalışması” kapsamında yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Koca Seyit Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Tarım Sektörünü Güçlendirme Çalışmasında yer alan faaliyetlerin gerçekleşme durumları ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı. 
Tarım Sektörünü Güçlendirme Çalışması kapsamında yaklaşık 1 yıllık sürecin değerlendirildiği toplantıda, Balıkesir’in tarımsal alanda güçlü 14 başlığının yer aldığı bir fizibilite raporunun çıkarıldığı bilgisi verildi. Marka Şehir Balıkesir’in birçok alandaki ivmesinde çıkarılan fizibilite raporu sonucunda oluşturulan eylem planının, tarım sektörüne de güç kazandırması hedefleniyor. 
Toplantıda yapılan sunumda ana başlık olarak yer alan; tarım sektöründeki alanlar ile ilgili alt çalışma gruplarının oluşturulması, İl Tarım Eylem Planının oluşturulması, organik-orgamineral-kimyasal gübre yönetimi projesinin hazırlanması, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurulması, tarımda jeotermal kaynakların kullanımı, toprak analizlerinin yapılması, su tasarrufu sağlanan damlama, yağmurlama, mini spring, terleme gibi sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, coğrafi işaretli ürünler, fuar-festival çalışmaları, tarım kredi kooperatifleri, seracılık çalışmaları, mera yönetimi, ceviz kurutma makinesinin alınması, zararlı böcekler ile mücadele konuları ayrıntılı olarak ele alındı. 
Balıkesir’in potansiyel olarak güçlü bir tarım ve hayvancılık şehri olmasına bağlı oluşan gelişmeleri koordineli bir şekilde tek bir şemsiye altında toplayan Vali Şıldak, sürecin değerlendirilebileceği tüm paydaşların katılımıyla geniş kapsamlı “Tarım ve Hayvancılık Sektör Toplantısı” planlanacağını da sözlerine ekledi.

 Haber Merkezi



Yakup SİLAY
15.11.2022 10:33:34
Tarım şehri Balıkesir de 50 Peynirli Şehir de Ziraat Fakültesi mutlaka olmalı. Cumhuriyet tarihinin ilk Ziraat mektebi Kepsut ilçemizde bulunan Askeri Kışla olarak kullanılan harabe yapı projelendirrlip Uygulamalı Ziraat Meslek Yüksekokulu olarak tekrar doğmalı. Fizibilite çalışmalarını ben hazırlamaya çalışıyorum. En kısa zamanda taslak olarak sunmaya çalışacağım. Saygılarımla

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı