Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesirde üst üste iki yangın çıktı

Balıkesirde üst üste iki yangın çıktı

Balıkesirde Eski Kuyumcular ile Paşaalanı Mahallelerinde geçtiğimiz gün saat 12.30 sıralarında başlayan iki yangın, maddi hasara neden oldu.

Balıkesir`de Eski Kuyumcular ile Paşaalanı Mahalleleri`nde geçtiğimiz gün saat 12.30 sıralarında başlayan iki yangın, maddi hasara neden oldu. 
Eski Kuyumcular Mahallesi Abdulgaffur Efendi Caddesi`nde, Tolga Kaynakçı`ya ait halı mağazasında elektrik kesintisinin ardından yangın çıktı. 
Elektrikli ısıtıcının takılı olduğu prizden alev çıkmasıyla başlayan yangın, alevin halılara sıçraması sonucu hızla büyüdü. İş yerinde çalışanların, itfaiyeye haber vermesi üzerine yangın mahalline gelen ekip yangına müdahale etti.
İşyerinde yaklaşık 150 bin liralık mal bulunduğu öğrenilirken, ne kadarının yandığı yangın soğutma çalışmalarından sonra öğrenilecek.
İtfaiye ekipleri, elektrikli ısıtıcılara dikkat çekti
Balıkesir İtfaiye Müdürü Hüseyin Kurt, işyerindeki yangının elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığını belirterek vatandaşların bu tür ısıtıcıları kullanırken dikkatli olmalarını istedi. 
Kurt, `Elektrikli ısıtıcılar fazla akım çekiyor. Kablolar ısınıyor. Kullanırken dikkat edilmeli. Biz haber alır almaz iki aracımızla yangına müdahale ettik. Tekstil malzemesi olduğu için siyah koyu bir duman çıktı. Dumanı tahliye etmek için cihazlarımızı kurduk ve dumanı boşalttık. Yanan malzemelerden alev çıkmaması nedeniyle içten içe bir yanma olup olmadığını saptamak için Termal kameraları kullandık. Böyle bir durum olsaydı köpük basacaktık. Ancak korktuğumuz olmadı" diye konuştu.
Kız Kur`an kursu yanıyordu
Balıkesir İtfaiyesi, Paşaalanı Mahallesi, Paşaalanı Sokak`ta Kız Kuran Kursu`nda elektrik kontağı nedeniyle çıkan yangına da müdahale etti. Kur`an Kursu`ndaki yangının da elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı dile getirildi. Her iki yangında maddi hasar yaşandığı ifade edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı