Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Balıkesir’de "Ustalık Telefi Eğitimi” gerçekleşecek

Balıkesir’de

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, mesleki eğitim merkezleri programı dâhilinde uygulamaya konulan Ustalık Telafi Programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel sektör temsilcileri arasında "Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, mesleki eğitim merkezleri programı dâhilinde uygulamaya konulan Ustalık Telafi Programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel sektör temsilcileri arasında "Mesleki Eğitim Merkezi Ustalık Telafi Eğitim Programı İş Birliği Protokolü" imzalandı.  
İmzalanan protokol ile 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki alanlarda mesleki eğitim ve istihdam süreçlerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Ustalık Telafi Eğitim Programı için protokol talebinde bulunan firma isimleri ve katılması planlanan öğrenci sayıları; Yarış Kabin AŞ 141, Sarıbekir 90, Trimline 65, Varaka Kağıt 49, Verim Kabin 45, İşbir Sentetik 43, Yersa Sentetik 42, Safran Tekstil 33, Alimar Jenaratör 26, Eko Sinerji 24, Atea Enerji 13 olarak planlandı. 
Protokol ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Ustalık Telafi İş Birliği Protokolü" ile kaliteli ara elamanlar yetiştirilerek kaliteli işler ortaya konacağını ve bu protokolün ilimize güç katacağını belirtti. 
Protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Geniş ve özel sektör temsilcileri katıldı.  
Haber Merkezi

 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı