Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir’de uyuşturucuyla mücadele kararlılıkla sürüyor

Balıkesir’de uyuşturucuyla mücadele kararlılıkla sürüyor

Balıkesir İlindeki uyuşturucuyla mücadele çalışmaları büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik olarak Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafınd

Balıkesir İlindeki uyuşturucuyla mücadele çalışmaları büyük bir kararlılıkla devam ediyor. Uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik olarak Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından İl genelinde kapsamlı olarak süreklilik içinde yürütülen çalışmalar olumlu sonuç veriyor. 
Bir taraftan güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadele konusundaki titiz çalışmaları, bu konuda yaptıkları operasyonel faaliyetler artarak devam ederken diğer taraftan ise Balıkesir Valiliği tarafından uygulanan bağımlılara yönelik tedavi ve rehabilitasyon projesi güçlü bir şekilde alanda yansımalar oluşturuyor.  
Uyuşturucu ile mücadelede gelinen son aşamayı değerlendiren Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 2021 yılının uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu madde kullanımına yönelik mücadele konusunda kolluk kuvvetlerinin başarılı çalışmalarıyla devam ettiğini söyledi. 
Ele geçirilen uyuşturucu madde ve gerçekleştirilen operasyonel faaliyetlerin geçen yılın aynı dönemine göre 2021 yılında büyük artış gösterdiğine dikkat çeken Vali Şıldak, 2020 yılında ele geçirilen bonzai miktarının 2.529 gram iken 2021 yılında 8.254 gram, metamfetamin miktarı 2.775 gram iken 16.088 gram, ecza hap miktarı 90.540 adet iken 172.771 adet, Extacy hap miktarı 2.765 adet iken 3.096 adet, kenevir bitkisi 4.711 kök iken 7.795 köke ulaştığını, yakalanan esrar maddesinin ise 120.047 gram olduğunu belirtti. 
2020 yılında gerçekleştirilen operasyon sayısının 169, bu yıl gerçekleştirilen operasyon sayısının ise 360 olduğunu ve tutuklanan şüpheli sayısının da 52’den 83’e çıktığı bilgisi veren Vali Şıldak, Balıkesir’de bütün ilçeleri kapsayacak şekilde narkotik suçlarla kararlı bir mücadele yürüttüklerini belirterek emniyet ve jandarma birimlerinin bu konuda gayretli bir çalışma ortaya koyduklarını, 2021 yılı içinde büyük bir performans gösterdiklerini dile getirdi. 
Uyuşturucu ile mücadelenin sosyal yönüyle de ilgili olarak kapsamlı bir proje çalışması yürüttüklerini, “Umuda Kapı Açıyorum Hayat Tutunuyorum” isimli projenin her geçen gün bilinirliğinin arttığını dile getiren Vali Şıldak, bağımlılığa düşmüş kişilere her yönden destek sağlanarak onları normal hayatla tekrar buluşturduklarını ifade etti. 
Uyuşturucuyla mücadelenin, toplumda herkesin samimi desteğiyle başarılı olabileceğine inandığını işaret eden Vali Şıldak “Herkesi uyuşturucu konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum, telefonlara indirilebilen UYUMA programı bu konuda son derece kullanışlı bir mücadele aracıdır. Vatandaşlarımızın çevrelerindeki uyuşturucu kullanımına duyarsız kalmamaları çok önemli, bağımlı olan kişilerin kurtarılabilmesi için bütün vatandaşlarımızın Valiliğimiz tarafından uygulanan proje kapsamında bilgi sahibi olmalarını, destek vermelerini, bağımlı kişileri ikna ederek Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızdaki Açık Kapı Birimleri’ne yönlendirmelerini bekliyorum.” diyerek sözlerine ekledi. 
  Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli