Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir'de aile içi şiddetin önlenmesi konulu seminer

Balıkesir

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi” 23 Temmuz 2013 tarihinde başlayan seminerlerin 27'ncisi Balıkesir'de gerçekleştirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi” 23 Temmuz 2013 tarihinde başlayan seminerlerin 27'ncisi Balıkesir'de gerçekleştirildi.
Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi” ile koordinasyon ve farkındalık yaratma seminerlerinde, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi pek çok konunun ele alınacağı seminerler dizisi, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması için, bir yol haritası ortaya çıkartmayı amaçlıyor.
Balıkesir Asya Pamukçu Termal Otel'de 16 Nisan saat: 13:00 ile 16:30 arası düzenlenen seminerle, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir adım daha atılmış oldu.
Ankara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesinde görevli Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Prof.Dr.Alev Özkazanç'ın sunumuyla gerçekleştirilen seminere, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Dölek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kerim Özdemir, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve İl Jandarma Komutanı J.Kurmay Albay Ömer Arık, kamu kurum ve kuruluşları, Baro, Üniversite ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
Seminerin bir diğer önemli ayağını, kadına yönelik aile içi şiddet hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın arttırılması oluşturuyor. Program kapsamında katılımcılara toplumsal cinsiyet, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele, bu alanda Jandarmanın görevi, sorumlulukları ve uygulanacak yasal prosedurler ile 6284 sayılı yasa ve işleyişi konularında bilgilendirmede bulunuldu.
Seminerin sonunda Balıkesir Valisi Mustafa Yaman desteklerinin bir anısı olarak hazırlanan Proje Destek Afişini imzaladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli