Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´deki Geleneksel Kurtdereli Güreşleri başladı

Balıkesir´deki Geleneksel Kurtdereli Güreşleri başladı

Kurtdereli Güreşleri, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan´ın mezarı başında yapılan anma ve er meydanında duaların okunmasının ardından başladı.

Kurtdereli Güreşleri, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan´ın mezarı başında yapılan anma ve er meydanında duaların okunmasının ardından başladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 60. Geleneksel Kurtdereli Güreşleri başladı. 3 gün sürecek olan etkinliğin ilk günü güreşlere adını ve veren ve ?Cihan Pehlivanı´ olarak anılan Kurtdereli Mehmet Pehivan´ın Kurtdere Mahallesi´ndeki mezarı başında yapılan anma töreni ile başladı. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Müftüsü Ramazan Topcan, Güreş Ağası Abdullah Altıntaş, Kurtdere Muhtarı Mustafa Ersoy, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, güreşçiler ve vatandaşların katıldığı anma töreninde Müftü Topcan dua okuttu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yaptığı konuşmada Kurtdereli Mehmet Pehlivan´ın hayatından kesitler sundu.
Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bugünün Karesi halkı için önemli bir gün olduğunu söyledi.
Sadece Karesi, Balıkesir ya da Türkiye için değil, Dünya´nın tanıdığı önemli bir şahsiyet olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan´ın yanında olduklarını söyleyen Başkan Orkan, ?Allah ondan gani gani rahmet eylesin. Onun sayesinde bizler böyle durabiliyoruz. Pehlivanımızın öyle güzel sözleri var ki. ?Ben her çıktığım güreşte Türk Milleti´nin şerefini düşünüyorum´ demek ne kadar güzel bir şey. Bu sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından da bütün sporculara muhakkak unutmaması için hatırlatıldı. Bizim milli birlik ve beraberliğimi hiç unutmamamız lazım.? dedi.
Konuşmaların ardından Kurtdereli Mehmet Pehlivan Camii´nde Cuma namazı kılan ve mevlide katılan davetliler daha sonra Mehmet Pehlivan için düzenlenen hayra iştirak etti.
Hayrın ardından ?Dualı Çayır´ olarak adlandırılan Kurtdere Er Meydanı´nda açılış töreni düzenlendi.
Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Orkan, güreşlerin süreceği 3 günü kazasız belasız atlatmak istediklerini belirtti.
Pazar gününün Balıkesir halkı için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Orkan, TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım´ın, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Bilal Erdoğan´ın geleceğini açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli