Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´deki orman köylüsüne büyük yatırım

Balıkesir´deki orman köylüsüne büyük yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan, Balıkesir´deki orman köylülerine 23 milyon lira katkı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.
Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü´nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Balıkesir´deki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 23 milyon TL kredi desteği verildi.
Balıkesir´deki orman köylülerine 23 milyon lira destek
Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Balıkesir´de fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, besi koyunculuğu, mikro kredi ve zeytincilik gibi konularda orman köylülerine 23 milyon TL kredi desteği sağladı. 1.436 aileye süt sığırcılığı, 19 aileye fenni arıcılık, 4 aileye süt koyunculuğu, 18 aileye besi sığırcılığı, 43 aileye besi koyunculuğu,10 aileye mikro kredi ve 4 aileye de zeytincilikte olmak üzere toplam 1.534 aileye 23 milyon 100 bin TL tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde de Balıkesir´deki 160 aileye toplam 4 milyon TL kredi desteği verilmesi planlanıyor.
Projeler çeşitlendirilerek devam edecek
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi.
Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli