Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´deki sağlık sorunlarının araştırılmasını istedi

Balıkesir´deki sağlık sorunlarının araştırılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir´de sağlık alanında yaşanan sorunların araştırılması yönünde teklif verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir´de sağlık alanında yaşanan sorunların araştırılması yönünde teklif verdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir´de yaşanan sağlık alanında yaşanan sorunların araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.
TBMM Başkanlığı´na verdiği araştırma önergesi ile ?Balıkesir´de sağlık alanında yaşanan sorunları bir kez daha dile getiren Aytekin, büyük vaatler ile kurulan şehir hastanesi yaşanan sorunları çözmekten uzaktır. Balıkesir sağlık alanında kaderine terk edilmiştir.? dedi.
Aytekin, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti: ?Sağlığa erişim hakkı en temel haklardandır. Ancak 2019 Türkiye´sinde ne yazık ki bunu tartışır hale geldik. Bu durum Balıkesir için ise daha vahim durumda. Balıkesir Türkiye´nin 17. Büyük ili olmasına rağmen hastane, hastane personeli ve sağlık çalışanı sayısında büyük bir eksiklik yaşıyor. Körfez bölgesi olarak adlandırılan Edremit, Ayvalık, Altınoluk gibi yerli ve yabancı turistin tatil noktası olan bir yerleşim yerinde doktor yok, hastane yok! Bu sorunu çok sık dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Meclis Başkanına sunduğumuz teklif ile Balıkesir´de sağlık alanında yaşanan sorunların araştırılarak çözün bulunmasını istedik. Sağlık alanında yaşanan sorunların çözümü konusunda ısrarcıyız. Balıkesirlilerden bize gelen taleplerin başında bu sorunun çözümü geliyor. Sözümüzü tutacağız, Balıkesir´in sağlık konusunda kaderine terk edilmesini engelleyeceğiz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli