Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesir´den Elazığ´a Gönül Köprüsü

Balıkesir´den Elazığ´a Gönül Köprüsü

Elazığ´a bir yardım eli de Balıkesir´den uzandı.

Balıkesir Valiliği öncülüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi Belediyesi destekleri, iş insanları ile vatandaşlar tarafından temin edilen yardım malzemelerini taşıyan TIR, AFAD Merkezi´nden deprem bölgesine uğurlandı.
Balıkesir Valiliği organizasyo-nunda başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan giysi ve yiyeceklerin bulunduğu TIR, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve diğer kamu görevlilerinin de katıldıkları uğurlama töreniyle AFAD önünden Elazığ´a gitmek üzere hareket etti.
Vali Yazıcı, burada yaptığı konuşmada 2 TIR yardım malzemesini Elazığ´a gönderdiklerini söyledi.
Bu milletin büyüklüğü ve yüceliğiyle bu yardımları yapmaya devam edeceğinin altını çizen Vali Yazıcı, Aziz Milletimize ve bu milletin kıymetli bir parçası olan Koca Seyit´in torunları Balıkesirli hemşerilerimize, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi Belediyelerimize yoğun ilgilerinden dolayı tekrardan teşekkür ettiğini kaydetti.
Daha sonra İl Müftüsü Ramazan Topcan´ın duasının ardından yardım TIR´ı dualarla uğurlandı.
Balıkesir´de afet malzemelerini tanıma ile çadır kurma eğitimi verildi
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Jandarma ve Emniyet personeline afet müdahalesinde etkin operasyon yürütebilmek ve kurumsal kapasiteyi geliştirebilmek için genel çadır çeşitleri ve standart afet malzemelerini tanımaya ve kullanmaya yönelik verilen eğitim çalışmalarına katıldı.
Eğitim programında katılımcılara teorik eğitim boyunca çadır ve kamp alanı kurma konularında teorik bilgiler verilirken, eğitimin uygulamalı bölümünde teorik konuların uygulamaları yapıldı.
AFAD İl Müdürlüğü görevlilerince uzun zamandan beri kamu personeline çadır ve kamp alanı kurma, enkaz güvenliği konularında teorik bilgiler verildi.
Vali Yazıcı, ilimizin deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu, her an afete hazır olmamız gerektiğini, özellikle de afet öncesi çalışmalara tüm kurum ve kuruluşlarımızın, STK ve vatandaşlarımızın önem vermesi gerektiğini belirterek, "Balıkesir olarak kendimize hedefler belirledik. Bireylerin üzerine inşa edilen bir afet yönetimi yerine, kurumsal yapıyı oluşturuyoruz. Bu hedeflere ulaşmak için tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarını yanımızda görmekten mutluyuz. Standartları belirlemeyi hedefledik. Bununla ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Eğitimden başlayacak şekilde her türlü hazırlığımızı yaptık. Eğitim boyutunda ortak bir dil oluşturmayı hedefliyoruz. Hem AFAD hem diğer kurum ve kuruluşlar hem de STK´ların eğitiminde ortak çalışmalar yapmaktayız. Mevsim şartlarına uygun çadır modelleri belirlenmiş ve afet malzemelerini tanıma ve çadır kurma eğitimleri devam etmektedir." dedi. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli