Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´den ´Geleceğe Nefes´ Kampanyasına Büyük Destek

Balıkesir´den ´Geleceğe Nefes´ Kampanyasına Büyük Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında Balya´da vatandaşlarla birlikte fidan dikimine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Geleceğe Nefes" seferberliği kapsamında Balya´da vatandaşlarla birlikte fidan dikimine katıldı. Balıkesir´in her yerinde toplamda 377 bin 42 fidan toprakla buluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde 11 Kasım saat 11.11´de 11 milyon fidan, Türkiye´nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğinin startı, Ankara´dan saat 11.11´de verilmesi üzerine Balıkesir´in de farklı noktalarında belirlenen ağaçlandırma sahalarında fidan dikimleri gerçekleştirildi. Balıkesir´de ?Geleceğe Nefes? seferberliği kapsamında 377 bin 42 fidan toprakla buluşturuldu.
?EN ÇOK GENÇLERİMİZ ADINA HEYECANLIYIM?
Balya´da Akbaş Ağaçlandırma Sahasında Balıkesirlilerle birlikte fidan dikimine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu kampanyayı desteklediklerini belirterek şöyle konuştu: ?Bu dönem fidan dikme dönemi. Bu dönem fidanları toprakla buluşturma dönemi. Bir öğrencimizin twitine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın olumlu tepki vermesiyle bugün bir kampanya eşliğinde belki dünya rekoru kıracak şekilde Türkiye´nin her yerinde 11 milyon fidan dikiliyor. Balya ilçemizde Akbaş Ağaçlandırma Sahasında ilimizdeki en büyük ağaçlandırma kampanyasını yapıyoruz. Ama Marmara Adası´ndan tutun; Sındırgı´da, Dursunbey´de ilimizin her yerinde bugün gençlerimiz belki hayatında ilk kez fidan dikecekler, yetişkinlerimizde diktikleri ağaçlar gibi bugün tekrar ağaç dikecekler. Sulamak, hayat vermek güzeldir. Ben en çok gençlerimiz adına heyecanlıyım. Onlarla beraber bugün ağaç dikeceğiz hayırlı uğurlu olsun.?
Ağaç dikme seferberliğine yoğun ilgi gösteren vatandaşların yanı sıra; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Balıkesir Milletvekilleri; Adil Çelik, Belgin Gökçe Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Kaymakam Burak Keser, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu ve kurum müdürleri de katılım gösterdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli