Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´den uçak ambulansla Şanlıurfa´ya hasta nakli

Balıkesir´den uçak ambulansla Şanlıurfa´ya hasta nakli

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr.M.Burak Öztop, Balıkesir Üniversite Hastanesi Nöroloji Servisinde tedavi gören 67 yaşındaki S.K. isimli Myastania Gravis tanılı solunum sıkıntısı olan hastanın kendi isteği ile Şanlıurfa Harran Üniversite Hastanesi´ne uça

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr.M.Burak Öztop, Balıkesir Üniversite Hastanesi Nöroloji Servisinde tedavi gören 67 yaşındaki S.K. isimli Myastania Gravis tanılı solunum sıkıntısı olan hastanın kendi isteği ile Şanlıurfa Harran Üniversite Hastanesi´ne uçak ambulansla sevk edildiğini söyledi.
Hastanın, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi´ne sevk talebinde bulunduğunu belirten Öztop, ?112 Komuta Kontrol Merkezimiz Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçerek, hastamızın sekonder sevkinin sağlanması için randevu oluşturuldu. Hastanın idami tedavisinin devam ettirilmesi, yaşadığı il olan Şanlıurfa ya naklinin gerçekleştirilmesi için Şanlıurfa Harran Üniversite Hastanesinde yer bulunduğu gibi 25 Nisan 2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı Uçak Ambulansı ile Şanlıurfa Harran Üniversite Hastanesi´ne nakli gerçekleştirilmiştir.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli