Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesirden Selanik Fuarı sürprizi

Balıkesirden Selanik Fuarı sürprizi

Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinden oluşan 38 kişilik bir ekip, Yunanistanın Selanik kentinde düzenlenen 26. Philoxenia Selanik Fuarına katıldı.

Balıkesir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinden oluşan 38 kişilik bir ekip, Yunanistan`ın Selanik kentinde düzenlenen "26. Philoxenia Selanik Fuarı"na katıldı.
Balıkesir Valiliği , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü , Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın  katkılarıyla Yunanistan`ın Selanik şehrinde 18-21 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen "26.Philoxenia Selanik Fuarı"na Balıkesir çıkarması yaptı.Turizm sektörü temsilcileri ile birlikte  gidilen  fuarda Balıkesir`in Turizm ile ilgili tüm özellikleri fuar alanında tanıtıldı. Balıkesir`e özgü turistik alanlar, kültürel değerler, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu, Avşa Şarabı, Dursunbey`in Ametist  taşı ve takı çeşitleri, Sındırgı`nın Yağcıbedir Halısı tanıtıldı.
Balıkesir folklorundan canlı örneklerin sunulduğu fuarda Balıkesir Halk Oyunları , Yunanlılar tarafından ilgi ile izlendi. Balıkesir`in tanıtımı için 30 bin broşür ve CD`nin dağıtımı yapıldı. Yunanistan Turizm Bakanı ile Yunanistan  Atina Türk Konsolosunun yanında Yunanistan-Bulgaristan-Makedonya seyahat acenta sahipleri, turistik otel sahipleri ile beraber ziyaret ettikleri Balıkesir standından memnun ayrıldı.                                                                                                         Sektör temsilcilerinin karşılıklı önemli anlaşmalar yaptığı "26.Philoxenia Selanik Fuarı"nın çok verimli geçtiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı