Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Balıkesir'de yılın hemşiresi” Bandırma'dan

Balıkesir

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, Bandırma'da da kutlandı. Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği, Balıkesir ilinde yılın hemşiresi” olarak, 21 yıllık hemşirelik görevinin son 10 yılını Bandırma Devlet Hastanesi'nin genel yoğun bakım servisinde sürdüren Selda

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, Bandırma'da da kutlandı. Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği, Balıkesir ilinde yılın hemşiresi” olarak, 21 yıllık hemşirelik görevinin son 10 yılını Bandırma Devlet Hastanesi'nin genel yoğun bakım servisinde sürdüren Selda Aslantaş'ı seçti. Aslantaş'ın plaketini Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Muzaffer Şenveli verdi.
Hastanede düzenlenen törende önce Başhekim Muzaffer Şenveli konuştu. Şenveli, görevi devraldıkları dönemde hastanelerinin, Türkiye'nin 2-3 problemli hastanesi arasında yer aldığını, gerçekleştirdikleri ekip çalışması sonucunda hastaneyi çok iyi bir duruma getirdiklerini belirtti. Ardından, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Günizi Beyazıt yaptı. Hemşireliğin, tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri bulunan kutsal bir meslek olduğuna işaret eden Beyazıt, Hemşire, hekimlerin en büyük yardımcısı, eli-ayağıdır. Hemşire, acı içinde kıvranan insana şefkat elini uzatan kişidir. Hemşire, hayat kurtarmak için çalışan hekime tüm içtenliğiyle yardım etmek için uğraşan kişidir. Hemşirelerin hem birey, hem de grup olarak herkese daha iyi sağlık bakım hizmeti sunmaları için etki ve güçlerinin farkına varmaları ve geliştirmeleri gerektiğine inanıyoruz” dedi.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false