Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´e Avrupa´nın en büyük Kuluçka Tesisi kuruldu

Balıkesir´e Avrupa´nın en büyük Kuluçka Tesisi kuruldu

Avrupa´nın en büyük kuluçka tesisi Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyetine başladı.

Avrupa´nın en büyük kuluçka tesisi Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyetine başladı.
Türkiye´nin önemli beyaz et üreticisi firmalarından biri olan Has Tavuk tarafından Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyete açılan kuluçkahanede haftalık 2 milyonun üzerinde yumurta basımı yapılarak civciv üretiliyor.
8.000 m² kapalı alana kurulan kuluçkahanenin tam kapasite üretim yapması halinde haftalık 167 milyon yumurta basımı ile civciv üretmesi hedefleniyor.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ve OSB Müdürü Mesut Eray, Has Tavuk tarafından Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde Mart 2020´de yapımına başlanan kuluçkahane yatırımını ziyaret ettiler.
Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir tarafından karşılanan heyet, işletmede incelemelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.
Tesiste gerçekleşen ziyaretin ardından açıklama yapan AK Parti Milletvekili Adil Çelik, ?Avrupa´nın en büyük kuluçkahanesi olma özelliğine sahip işletmede üretilen civcivler dünyanın birçok ülkesine ihraç edilerek bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Türkiye´nin gıda deposu Balıkesir, tarım ve hayvancılık sektöründeki üretimleriyle yeni yatırımcıların da gözdesi olmaya devam ediyor, bizler de AK Parti Balıkesir teşkilatı olarak, ilimizin her anlamda gelişmesi adına yapılan çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli