Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´e İstiklal Madalyası talep etti

Balıkesir´e İstiklal Madalyası talep etti

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, Balıkesir´in İstiklal Madalyası ile onurlandırılmasını istedi.

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, Balıkesir´in İstiklal Madalyası ile onurlandırılmasını istedi.
Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak, 23 Nisan´ın 100. yıldönümüne ilişkin bir açıklama yaparak Balıkesirlilerin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlayıp önemli mesajlar verdi.
Balıkesirlilere ?Koca Seyit´in Torunları? olarak seslenen Albayrak, ?Tarihin Türk´ü ateşle imtihan ettiği günlerde Ankara´ya geçerek kurtuluş mücadelesine önderlik eden vatanseverlere bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. .
Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğindeki TBMM´nin destansı mücadelesi sayesinde bugünlere gelmiş bulunuyoruz.? dedi.
Albayrak, mesajını söyle sürdürdü: ?23 Nisan 1920 tarihinin önemi ülkemiz için büyüktür. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır diyenler milli iradenin tecellisi olan meclisi kurarak kurtuluşun yolunu açmışlardır. İstanbul Hükümeti´nin işgalci güçlerle yaptığı işbirliği, milletin birliğini ve vatanın bütünlüğünü ateşe atmıştı. Millete ihanet edenlere karşı Ankara´da yönetimi ele almak artık bir zaruret haline gelmişti. Ankara´da meclis açmak ancak milletimizin yüksek erdemlerine güvenerek yapılabilirdi. Atatürk de öyle yaptı. Çalışkan ve zeki olduğunu vurgulamaktan övünç duyduğu Türk milletine başından beri güveniyordu, başarısının sırrı da buydu. Olağanüstü günler yaşadığımız bu süreçte de aynı tespiti yapıyoruz. Milletimize güveniyoruz zorlukları hep birlikte aşacağız vatanımızı böldürmeyeceğiz milleti bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizi yıktırmayacağız. Üretim devrimi ile Cumhuriyetimizi ayağa kaldıracağız. Kurtuluş Savaşı´nın öncüsü, Kuva-yı Milliye ruhunun ateşleyicisi Balıkesir´imiz, bugün de vatanseverliğin kalelerindendir. TBMM´nin açılmasına giden yolda ilk silahlı mücadele kararının alındığı ilimiz, tarih sahnesine bağımsızlık talebiyle çıkarak kahramanca bir tutum sergilemiştir. Milletimize özgüven aşılayarak örnek olmuştur. Gazi Meclisimizden hemşerilerimizin bu haklı talebini gündemine almasını ve Kuva-yı Milliye şehri ilimizin İstiklal Madalyası ile onurlandırmasını diliyoruz.´´
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı