Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´e kazandırılacak Taşkın Koruma projeleri açıklandı

Balıkesir´e kazandırılacak Taşkın Koruma projeleri açıklandı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir´e kazandırılacak Taşkın Koruma projelerini açıkladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir´e kazandırılacak Taşkın Koruma projelerini açıkladı.
Balıkesir´de yapılması planlanan Taşkın Koruma projeleri arasında; Avşa Adası Akdere, Köyiçi, Gavur ve Kumbaşı Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı, Marmara İlçesi Merkez Asmalıköyü Çimen, Topağaç köyü Değirmen ve Çamyolu, Çınarlıköyü Değirmen, Kaymak 1,2,3 Dereleri ile Saraylar Beldesi Ahmetler Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı da bulunuyor.
Aydınlıoğlu, yaptığı açıklamada Balıkesir-Körfez İlçelerinin özellikle Sonbahar aylarında şiddetli yağan yağmurlarda sel ve taşkınların tamamen önünü kesmek için bu yıl körfeze 9 tane, Balıkesir geneline ise 16 tane taşkın korumanın 2016 yılı programına alındığını söyledi.
Programa alınan projelerin hızla ihalesinin yapılacağını belirten Aydınlıoğlu, Balıkesir Taşkın Su Koruma projelerini ise şöyle açıkladı.
İşte! Yapılması planlanan projeler: ?Havran Küçükçay ( Kalabak) Deresi Taşkın ve Rusubat Zararlarından korunması 2. Kısım Taşkın Kontrol inşaatı, Burhaniye Merkez Mezarlık (Hocazade), Kuşça, Kadıncık, Çaruk Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı, Burhaniye Karadere Taşkın Kontrol inşaatı, Burhaniye İlçesi Karınca Dere 2. Kısım Taşkın Kontrol İnşaatı, Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi Şahin Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı, Edremit ilçesi Avcılar Köyü Gürlek ve Ayı Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı, Edremit İlçesi Güre Beldesi Çamlıbel, Güre ve Mehmetler Dereleri Taşkın Kontrol inşaatı, Edremit İlçesi Zeytinli Beldesi Şarlak (Asmalı) Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı, Edremit İlçesi Merkez Alibeytepe, Eşmecik, Sinekboğazı Dereleri ile Bostancı ve Çıkrıkçı Köyleri Ilıcaayağı ve Gebekesik Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı, Marmara İlçesi Avşa Adası Akdere, Köyiçi, Gavur ve Kumbaşı Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı, Marmara İlçesi Merkez Asmalıköyü Çimen, Topağaçköyü Değirmen ve Çamyolu, Çınarlıköyü Değirmen, Kaymak 1,2,3 Dereleri ve Saraylar Beldesi Ahmetler Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı, Altıeylül İlçesi Dallımandıra mahallesi yerleşim alanlarıyla Düdükçü Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı, Gönen İlçesi Asmalıdere mahallesi Gürgenderesi Taşkın Kontrol İnşaatı, Gönen İlçesi Buğdaylı mahallesi Acısubaşı deresi Taşkın Kontrol İnşaatı, Gönen İlçesi Gelgeç mahallesi Gürgenli ve Kumlubalık, Sarıköy mahallesi Fatma dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı, Gönen İlçesi Dereköy mahallesi Keçideresi Taşkın Kontrol İnşaatı.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli