Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´e Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan dev yatırım atağı

Balıkesir´e Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan dev yatırım atağı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan gelecek yatırımlarla Balıkesir 109 göletle dünya rekoru kıracak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı´ndan gelecek yatırımlarla Balıkesir 109 göletle dünya rekoru kıracak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Çay Deresi Islahı Projesi başta olmak üzere 170 milyon lira yatırım bedeli bulunan 20 tesisin temel atma ve açılış töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu´nun katılımıyla gerçekleşti.
Erdek-Turan Mahallesi Değirmen Deresi projesi açılışı yapılan tesisler arasında bulunurken, Erdek-1 isimli Gölet´in yapımı müjdesi verilen yeni yatırımlar arasında yer aldı
Açılışta ilk konuşmayı yapan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, DSİ Genel Müdürlüğüne ait ait temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle ilgili bilgi vererek, "Bugün İvrindi Gökçeyazı Ovaları Sulaması, Merkez Gökköy Göleti ve Sulaması, Balya Yeni Kavak göleti, Bandırma Çakır Göleti, Erdek-1 Göleti, Susurluk Asmalıdere, Gömeç Ulubeyler, Merkez Boğazköy Göleti ve Sulaması ile şu an da bulunduğumuz Karesi Çay Deresi Islahı ve Susurluk Hatap deresi ıslahlarının temellerini atacağız.? dedi.
Bugün ayrıca yine 3 tesisin açılışının yapılacağını belirten Diniz, ?Merkez Kocaavşar Göleti Sulaması yenilemesi, Merkez Yan dereleri 4.kısım, Erdek-Turan Mahallesi Değirmen Deresinin de açılışını yapacağız. Bugün temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız sulama tesisleriyle 49 bin dekar tarım alanına sulama suyu sağlanacak ve çiftçimize yıllık 50 milyon TL ilave gelir sağlanıp, 3 bin vatandaşa da iş imkanı oluşacak.? diye konuştu.
Balıkesir programında 270 milyon lira yatırım bedeli bulunan 17 projenin daha müjdesini veren Bakan Eroğlu, tamamlanan, devam eden ve proje aşamasındaki yatırımlarla birlikte toplamda 109 göletle Balıkesir´in dünya rekoru kıracağını açıkladı.
Bakan Eroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin vizyon projesi Çay Deresi Islahı Projesi´nin bitim tarihi için yüklenici firma yetkilisinden 6 Temmuz 2016 tarihi sözünü almasına rağmen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un müdahalesi sonucunda projenin bitim tarihi 31 Mart 2016 tarihine çekildi.
Şehitlerimizin hatırası için temel atma ve açılış töreni gerçekleştireceklerini dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 109 Göletle Balıkesir´in dünya rekoru kıracağını kaydetti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli