Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesire Çinden dev yatırım

Balıkesire Çinden dev yatırım

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesine Çinin tekstil devi Texhong 180 milyon dolarlık yatırım yapıyor

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi`ne Çin`in tekstil devi Texhong 180 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Arazi teslim anlaşmasını imzalayan Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian Zhu "1 yılda tamamlanacak yatırım ile 1500 kişiyi istihdam edeceğiz" dedi. Vali Ahmet Turhan, Balıkesir`in en büyük yabancı yatırımına imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Balıkesir`e tarihinin en büyük yabancı yatırımı Çin`den geldi. Organize Sanayi Bölgesi`nde 55 bin m2`si kapalı 205 bin m2 yer satın alan ve 1-3 ay içerisinde inşaata başlayacak Çin`in en büyük tekstil firmalarından Texhong yer teslim anlaşmasını Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nda düzenlenen törende imzaladı. Balıkesir`e yapılacak 180 milyon dolarlık tekstil yatırımına imzaları Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian Zhu ve Vali Ahmet Turhan attı.
180 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Balıkesir Valisi Turhan "Balıkesir`e bu büyüklükte yabancı sermayenin ilk girişi. Son dönemdeki ülkemizdeki gelişmelere paralel olarak, kredi notunun artmasıyla beraber yabancı sermaye açısından gündem oluşturdu. Bu kapsamda Türkiye`de en uygun yatırım yapılacak alanların başında da Balıkesir geliyor. Balıkesir kavşak noktasında. Lojistik açısından önemli bir yerde. Hava limanları, demiryolu, kara yolu, limanlar açısından önemli bir yer. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi de son dönemde hızla gelişen bir bölge. Geçmişte yapılan çalışmaların, emeğin sonuçlarını alıyoruz. Texhong firmasının 180 milyon dolarlık yatırım faaliyetleri önümüzdeki günlerde hemen başlayacak. Bu bir başlangıç. Ülkemizin 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Balıkesir`de aktif rol oynayacak, lokomotif olacak. Balıkesir olarak gelecek 10 yılda ihracat hedefimizi 600 milyon dolardan 8-10 milyar dolara çıkarmak. Bu gerçekten doğru bir hedef" dedi.
1500 KİŞİ İŞE ALINACAK
Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian Zhu`da yaptığı açıklamada "Texhong firmamız Çin`de tekstil konusunda en büyük firmalardan biri. Balıkesir`de yatırım yapmamız konusunda Ankara ve Balıkesir`de ki yetkililer bize çok yardımcı oldu. 180 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz. Yatırımımız 3 aşamada yapılacak, 205 bin m2 alanda üretim yapacağız. ! yılda yatırımımızı bitirmeyi umuyoruz. 1. aşamada 500 kişi ile başlayacağız, 3. aşama tamamlandığında 1500 kişiyi işe alacağız. Şimdiye kadar hükümet bize çok yardımcı oldu. Bundan sonra da hükümetin bize inşaat ve üretim aşamasında yardımcı olmasını bekliyoruz. Texhong firması olarak yenilik yaratmak ve durmadan çaba harcayarak kazanç elde etmeyi istiyoruz"diye konuştu. İmza törenine Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Çin İstanbul Başkonsolosu Zhang Quinyang ve Çin İstanbul Ticaret Konsolosu Li Jiang`da katıldı. Vali Ahmet Turhan Texhong firması Yönetim kurulu Başkanı Hong Tian Zhu`ya dünyaca ünlü Yağcıbedir halısı hediye etti. Hong Tian Zhu`da Vali Turhan`a Çin vazosu takdim etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli