Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir’e özgü el sanatlarının bilinirliği hedefleniyor

Balıkesir’e özgü el sanatlarının bilinirliği hedefleniyor

UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras alanlarından birini temsil eden geleneksel el sanatlarının üretim ve satışının arttırılmasıyla Balıkesir turizmine katkı sağlanması amacıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında değer

UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras alanlarından birini temsil eden geleneksel el sanatlarının üretim ve satışının arttırılmasıyla Balıkesir turizmine katkı sağlanması amacıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 
Ulusal kültürümüzün önemli bir unsuru ve halk kültürümüzün önemli bir parçası olan el sanatlarının ulusal ve uluslararası düzeyde bilinir olması Balıkesir’e birçok yönden katkı sağlayacak. 
Tarihin izlerini her köşesinde taşıyan, bulunduğu coğrafi konum itibariyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan İlimizin zengin kültürünün birer parçası olan el sanatlarının yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor. 
Toplantıda Folklor Araştırmacısı Ebru Ekici geleneksel el sanatları kapsamında İlimizdeki mevcut durumu ve planlanan çalışmaları içeren bir sunum yaptı. 
İlimizden, Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterinde; yağcıbedir halıları, keçe yapımı, zili\sili, Gönen iğne oyası ve şayak aba dokumasının geleneksel el sanatları arasında olduğu verilen bilgiler arasında yer aldı. 
Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları Kursları kapsamında, 2022 yılında keçe aksesuarları yapımı, Balıkesir Pullusu ve çarpana dokuma kursularının açılması da planlanıyor. 
Vali Şıldak toplantıda yaptığı konuşmada, Balıkesir’in el sanatları noktasında sahip olduğu çeşitliliğin ön plana çıkarılmasının turizme de büyük katkı sağlayacağını söyledi. 
Toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Karaağaç, Ticaret İl Müdürü İlhan Pehlivan, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül, GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Candan Şahin, Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürü Filiz Çelik, Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Kurt, Folklor Araştırmacısı Ebru Ekici ile Kurs Öğretmenleri Hülya Görmezoğlu, Ebru Deniz ve Nurhan Sökmen katıldı. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı