Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Balıkesir’e Şehircilik Oscarı

Balıkesir’e Şehircilik Oscarı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehircilik alanının Oscar’ı olarak sayılan Golden City Awards’ta, son bir yılda il içi ve dışında gerçekleşen itfai olaylara müdahale ve koordinasyon çalışmaları nedeniyle “Afet ve Acil Durum Yönet

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehircilik alanının Oscar’ı olarak sayılan Golden City Awards’ta, son bir yılda il içi ve dışında gerçekleşen itfai olaylara müdahale ve koordinasyon çalışmaları nedeniyle “Afet ve Acil Durum Yönetimi En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Ödülü”ne layık görüldü. 
Uluslararası Altın Kentler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Golden City Awards ödülleri, İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 
Pandemi sürecinin başlangıcında yeni kurulan Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’nin (BAKOM), gerek pandemi sürecinde gerek il genelindeki itfai olaylarda Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerini içine alan bir hazırlık, planlama ve müdahale süreçlerini yönetmesi ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin il içinde ve dışında gerçekleşen olaylarda gösterdiği üstün performans ve koordinasyon gücüyle “Afet ve Acil Durum Yönetimi En Başarılı Büyükşehir Belediyesi Ödülü”ne layık görüldü. 
Bu yıl “Pandemi ve Dayanışma” ana temasıyla gerçekleştirilen ve Türkiye’nin şehircilik alanında marka yarışması olan “Golden City Awards”ta, ödül alan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, özellikle son 1 yılda, il dışında yaşan birçok olayda en ön sıralarda yer alarak aynı zamanda koordinasyonu sağladı. İzmir depremi, Çanakkale’de yaşanan gemi yangını, Muğla’da yaşanan orman yangınları ve Sinop’ta yaşanan sel felaketinde gösterdiği etkin ve hızlı çalışma, üstün performansla takdir toplayan Balıkesir Belediyesi’nin ödülünü, Başkan Yücel Yılmaz adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan aldı. 
Törene, Genel Sekreter Dr. Mustafa Küçükkaptan’ın yanı sıra; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve BAKOM Sorumlu Daire Başkanı Halil Yılmaz ile itfaiye personeli katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir’ Şehircilik Oscarı
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı