Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesire yeni meydan için ilk adım atıldı

Balıkesire yeni meydan için ilk adım atıldı

Balıkesirin MHPli Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesire kazandırılacak yeni meydanın temelini attı.

Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir`e kazandırılacak yeni meydanın temelini attı.
Balıkesir`de eski Hal Binasının bulunduğu alana meydan yapılmak için temel atıldı. 
Zemin altı 2 kat otopark üzerine meydan yapılacak alan, toplamda 7 bin metrekareye sahip olacak.
Zağnos Paşa Meydanının temelini atan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, göz boyama devrinin 2009 yılında sona erdiğini söyledi. 
Ok, törende yaptığı konuşmada göz boyamak için 2 ayda eski hal binasının bulunduğu yeri meydan olarak düzenlemek yerine binlerce ton hafriyat yaparak Balıkesir`e yakışır bir meydan kazandıracaklarını söyledi.
Balıkesir`e yeni bir meydan kazandıracak olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı İsmail Ok şunları söyledi: "Geçen yıl yine bir Ramazan ayında Balıkesir için büyük bir temel atma törenini gerçekleştirdik. Alparslan Türkeş Spor Kompleksinin temelini attık. Bu kompleks bugün bitmek üzere. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonu, tenis kortları, açık spor alanları, halı sahası ve birçok sosyal donatı alanı ile birlikte 34.000 M2`lik kompleks bugünlerde artık bitmek üzere. Özellikle yarı olimpik yüzme havuzu bugün istesek yüzme programlarını başlatabiliriz. Bugün de yine şehrimizin en güzide meydanlarından birisi olan, çarşı merkezinde Zağnos Paşa Camiinin yanında, Karesi Türbesinin hemen başucunda, Balıkesir halkı için yine hayırlı bir hizmetin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada, tabiri caizse aylardır bir avuç suda fırtına koparanlara inat, Balıkesir halkına hizmet amacıyla cilalama devri değil, Balıkesir halkına hizmet edecek, zemin altına 2 katlı otopark ve üzerine de meydan düzenlemesi yapacağız. 2009 yılından sonra Balıkesirde cilalı taş devri bitti. Göz boyama devri sona erdi. İsteseydik burada 2 ayda 3-5 ağaç, 3-5 metrekare çim, bir iki bankla çok şahane gözleri boyayacak bir meydan yapardık. Ama gördüğünüz gibi burada binlerce ton hafriyat yaptık. Balıkesir halkına, çarşı bölgesine, çarşı esnafına, Zağnos Paşa Camiine, Karesi Türbesine yakışır bir eser ortaya çıkarıyoruz. Bu meydanda zeminin üzerinde yaklaşık 7 bin metrekarelik alan oluşacak. Neresinde rant var bunun. Eğer eski proje olmuş olsaydı, yine zemin altı 2 kat otopark, üstünde 1200 metrekarelik bir bina olacaktı. Bugün Cengiz Topel Caddesindeki bir çok market bu 1200 metrekareden daha büyük. Neresi rant bunun? Ama bizler sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerini dinleyerek ve huzurlarınızda kendilerine teşekkür etmekten onur duyduğum, her türlü tahriklere kapılmadan bizlerle diyaloğu kesmeyen ve bu meydanın şekillenmesinde yine onların görüş ve önerilerini alacağımız Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Tevfik Aykul`a ve onun şahsında yönetimine teşekkür ediyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı