Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesiri tanıtacak TIR görücüyü çıktı

Balıkesiri tanıtacak TIR görücüyü çıktı

Balıkesir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesiri Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) tarafından birlikte organize edilen ve Balıkesirin değerlerinin sergileneceği Tanıtım TIRı dün tanıtıldı.

Balıkesir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir`i Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) tarafından birlikte organize edilen ve Balıkesir`in değerlerinin sergileneceği Tanıtım TIR`ı dün tanıtıldı.
Tanıtım TIR`ının ilk durağı Manisa
Tanıtım TIR`ı ilk olarak Manisa`ya gidecek. TIR devamında İzmir, Muğla, Denizli illerine giderek ilimizin tanıtımına burada devam edecek.
Balıkesir Tanıtım Kervanıyla değerlerimiz başka illerdeki insanlara tanıtılarak devam edecek.
Balıkesir Valiliği, Turizm Müdürlüğü ve Balıkesir`i Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) tarafından hazırlanan Tanıtım Kervanının hizmete sokulma töreni Kuva-yi Milliye Meydanı`nda yapıldı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı`nın katıldığı törende davetlilere TIR`ın tanıtımı yapıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve BALGÜÇ Vakfı koordinesinde Türkiye yollarına düşecek olan TIR`ın ilk ziyaret edeceği bölge Ege illeri olacak. Önümüzdeki hafta Manisa`ya gidecek olan TIR ardından İzmir, Muğla ve Denizli gibi illere gidecek. Balıkesir`in zeytinyağından kolonyasına, kaplıcalarından kumsalına, doğal güzelliklerine kadar ilin değerlerini tanıtacak olan TIR`da misafirlere kolonya, höşmerim ve peynir ikram edilecek.
Hedef, Balıkesir`e turist çekmek
Kervanın hizmete sokulma töreninde konuşan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir`in birbirinden değerli güzelleri olduğunu söyledi. Balıkesir`in bu güzelliklerini tüm ülkeye tanıtmayı amaçladıklarını kaydeden Turhan "TIR`ımızda Balıkesir`imizin değerleri tanıtılacak. Her gittiği ilde bir süre duracak olan TIR`a ziyarette bulunanlara ise kolonya ikram edilecek, Balıkesir lezzetleri tattırılacak. Bu projemiz ile ilimizi tanımayan insanlara daha iyi tanıtmayı amaçlıyoruz. Balıkesir yerli turist cenneti. Amacımız buraya daha fazla ziyaretçi çekmek" dedi.
Törenin ardından Vali Turhan ve davetliler TIR`ı gezerek yetkililerden bilgi aldılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı