Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´in 20 ilçesinde eş zamanlı operasyon

Balıkesir´in 20 ilçesinde eş zamanlı operasyon

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından Balıkesir ve 20 ilçede eş zamanlı asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı asayiş, terörle mücadele, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında bulunduğu güvenlik ekipleri, araçları durdurarak, araçlar ve şahısların üzerini aradı. Şehrin giriş ve çıkışında, kahvehaneler, kafeler ve alkollü mekânlara yönelik uygulamada, tedbir amaçlı olarak Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri ve üst araması yapıldı.
Denetimlere Vali Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz de katıldı.
Denetimlerde görev yapan polis ve jandarma ekiplerine teşekkür eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, kentte huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen genel asayiş uygulamalarının artarak devam edeceğini bildirdi.
Balıkesir ve ilçelerinde eş zamanlı olarak başlayan operasyonlara bin 100 polis ve jandarma timi katıldı. Şehrin merkezinde ise 6 ayrı uygulama noktası oluşturulurken şehre giriş çıkışlar kontrol altına alındı. Gece boyu süren uygulamada 7 bin 442 şüpheli şahsa kimlik kontrolü yapıldı. Çeşitli suçlardan aranması olan 17 kişi yakalanırken, 18 iş yerine işlem yapıldı.
Öte yandan trafik ekiplerinin uygulamasında 13 araca trafik yönünden cezai işlem uygulanırken 4´ü trafikten men edildi. Yapılan aramalarda ise ruhsatsız av tüfekleri, kuru sıkı tabanca ve çeşitli suç teşkil eden bıçaklar yakalandı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli