Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´in % 54,5 ile tek adam rejimine ?Hayır´ dediğini hatırlattı

Balıkesir´in % 54,5 ile tek adam rejimine ?Hayır´ dediğini hatırlattı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanlığı´nda düzenlenen basın toplantısında 16 Nisan´da yapılan referandum sonuçlarını değerlendirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanlığı´nda düzenlenen basın toplantısında 16 Nisan´da yapılan referandum sonuçlarını değerlendirdi.
Akın, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Ülkemiz için, geleceğimiz için, Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için hep birlikte bir mücadele verdik. Bir referandum süreci yaşadık. Balıkesirimiz % 54,5 ile tek adam rejimine hayır dedi. % 90´a çok yakın bir katılım gösterdi. Ben öncelikle Balıkesir´de bu referandum sürecinde gecesini gündüzüne katarak, fedakarca mücadele veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Balıkesir´de bizimle birlikte tek adam rejimine hayır diyen Demokrat Parti´ye, MHP´li hemşerilerime, meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine tek tek teşekkür borcumuz vardır. Partili partisiz ayırmadan, yüreği bu ülke ve Cumhuriyet için çarpan CHP´li olan, CHP´li olmayan, başka partilere ve görüşlere mensup herkes olağanüstü bir çabanın içerisinde oldu. Bu çabalarımız boşa gitmedi. Halkımız sandığa gitti ve Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkarak hayır oyunu kullandı. Adaletsiz, orantısız, ahlak sıkıntısı olan bir referandum süreci yaşadık. Hayır diyenlere yönelik her türlü baskının yapıldığını gördük. Bütün kamu olanaklarının sınırsızca kullanıldığına tanıklık ettik. Basının çok büyük bir bölümü tek yanlı yalan yanlış yayınlarla ülke yararına olmayan bir çizgi izledi. Baştan sona yalan rüzgarları estirildi. Bu ülkeyi yönetenler, insanlara yalanlar söylediler. Tüm bu yaşananlara rağmen aslında halkımızın sağduyusu galip geldi ve herkesin bildiği gibi ?hayır´ önde çıktı. Milli İrade ?hayır´ dedi. Ama ne oldu? Milli İrade gasp edildi. Her türlü ?abidik gubidik? iş çevrildi ve sonuçlar değiştirildi. Az bir farkla ?evet´ önde çıkarıldı. Ahlak kuralları alt üst edildiği gibi, kanunun açık ve net hükümleri yok sayıldı. Mühürsüz oy pusulaları geçerli kabul edildi. Her hangi bir hukuk devletinde böyle bir şey olabilir mi? Ama bizde oluyor. Sonra da çıkıp ?Atı alan Üsküdar´ı geçti? diye tüm bu yapılan haksızlık ve hukuksuzluk yok sayılmaya çalışılıyor. Yapılan anayasa değişikliği çok büyük bir şaibe altında kalmıştır. Yargıçlardan oluşan YSK basit bir kanun maddesini okumaktan ve anlamaktan aciz olamaz. Yasa çok açık ve nettir. Buna rağmen mühürsüz oylar kararını alıyor. Nasıl bir talimat aldıkları ortada, talimatla iş yapan yargı kurumu olamaz. Talimatla çeteler iş yapar. Hiç kimsenin YSK´yı hukuk dışına çıkarmaya ve çete görüntüsü vermeye hakkı yoktur. Bu karara oy veren YSK üyeleri kanuna karşı suç işlemişlerdir. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Hiç kimse bu ülkeyi gayrimeşru bir anayasa ile yönetemez. Cumhuriyet ve Demokrasiye sahip çıkan halkımızın iradesini gasp edenler her zaman karşılarında bizi bulacaklardır. Bütün bunları tespit edip raporuna yazan AGİT´e söylemediğini bırakmayan Cumhurbaşkanı ülkemizin AGİT´in kurucu üyesi olduğundan habersiz. İlk seçimlerle birlikte tek adam özentileri iktidardan uzaklaştırılacak ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme yeniden dönülecektir. Halk egemenlik hakkını geri alacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı