Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´in deprem riski değerlendirildi

Balıkesir´in deprem riski değerlendirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ziyaret ettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde, Anadolu Fay Hatları üzerinde depremin hissedildiği Balıkesir için kentsel dönüşümü masaya yatırdıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ziyaret ettiği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde, Anadolu Fay Hatları üzerinde depremin hissedildiği Balıkesir için kentsel dönüşümü masaya yatırdıklarını bildirdi.
Balıkesir´de bir dizi incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde basın mensupları ile bir araya geldi.
Konuşmasına; Balıkesir´in Kuzey Anadolu Fay Hatları üzerinde, depremin yaşandığı bir bölge olduğuna dikkat çekerek başlayan Bakan Kurum "Altıeylül, Karesi, Büyükşehir ile diğer belediyelerimizin de önceliğinin deprem dönüşümü olması gerektiğini bugün toplantımızda tekrar vurguladık. Hazırlanan kentsel dönüşüm master planı çerçevesinde şehrimizde dönüşmesi gereken alanları, vatandaşlarımızın rızasıyla, hızlı, yerinde, gönüllü prensipleriyle dönüştürecek adımları atacağımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Sağlıklı binalara biran önce Balıkesir´imizi bu anlamda kavuşturmamız gerektiği ve dönüşmesi gereken konutlarla ilgili Türkiye´de bir hedef koyduk ve bu hedef doğrultusunda da Balıkesir´de de çalışmalarımız devam ediyor. Balıkesir´in önemli olduğunu düşündüğümüz birçok projesine, alanına bu noktada tespitler yapmak suretiyle kentsel dönüşüm projelerini de başlatacağımızı bugün ilan etmek isterim." dedi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kanalıyla bugüne kadar 7 bin 400 konutun yapımını tamamlayıp vatandaşlara teslim ettiklerini söyleyen Bakan Kurum, "Hem alt gelir grubu hem de sosyal konut içerikli konutlarımızla vatandaşlarımız sağlam ve güvenli bir şekilde oturuyorlar. Yine 50 bin sosyal konut kapsamında devam eden projelerimizi de bitirdiğimizde Balıkesir´imizde 2023 yılına kadar 15 bin konutun inşallah yapımını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Hem ilçelerimizde hem şehir merkezimizde bilindiği gibi daha önce ilan ettiğimiz projelerimizin çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.
Bugün millet bahçelerinden birinin Çamlık bölgesinde tamamlandığını belirten Bakan Kurum ?426 bin metrekarelik Çamlık, herkesin ulaşabileceği ve burada faaliyet gösterebileceği, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla vakit geçirebileceği bir alan olarak hazırlandı. Yine hem merkezde hem de ilçelerimizde ihtiyaç duyduğumuz projeleri biz istişaresini yaptık ve 195 milyon liralık yatırımı da inşallah 2021 yılında tamamlayacağız. Atık su arıtma tesislerine ilişkin hem Balıkesir merkezde hem de ilçelerde ihtiyaçlara yönelik çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında da ihtiyaç olan yerlerde atık su arıtma tesisi kapsamında projeleri gerçekleştireceğiz.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı