Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´in genç mucitleri, TÜBİTAK´ta

Balıkesir´in genç mucitleri, TÜBİTAK´ta

Türkiye üçüncüsü oldu

Balıkesir, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda Türkiye üçüncüsü oldu.
Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı´nca (BİDEB) düzenlenen ?Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması? Türkiye Finali 12 Mayıs 2017 Cuma günü saat 10:00´da Congresium´da düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.
TÜBİTAK 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması "Türkiye Finali"nde, ?Psikoloji? alanında Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi, ?Sosyoloji? alanında ise Karesi Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Balıkesir´i temsil etti.
Final Sergisinde öğrenciler jüri üyelerinin karşısına çıkarak projelerini anlattı.
Yarışmaya ?Psikoloji? alanında katılarak bölge birincisi olan Balıkesir, Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Şevval Çoşkun ve Efekan Varol, Leyla Ayverdi danışmanlığında ?Lise Öğrencilerinin Yaratıcılıklarının Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi? üzerine yapmış oldukları proje ile Bursa Bölge Birinciliğinin ardından Türkiye üçüncülüğü kazandı.
Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına toplam 13 bin 940 proje başvurusu alındı. Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım olmak üzere 12 alanda düzenlenen yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri bölge jürilerince yapıldı.
27-30 Mart 2017 tarihleri arasında Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezi ilde 1.200 proje sergilendi. Bu sergilerde başarılı bulunan 220 proje, 8-10 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara´da gerçekleşen Final Yarışması´nda sergilendi.
Final Yarışmasında ilgili jüriler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, her alanda ?Birincilik?, ?İkincilik?, ?Üçüncülük? ve ?Teşvik Ödülleri? alan öğrencilere ve öğretmenlerine para ödülü ve başarı belgeleri verildi. Ayrıca yarışmanın final aşamasında ?Birincilik?, ?İkincilik?, ?Üçüncülük? ödülü alan öğrenciler, üniversite sınavına girdikleri ilk yıl, ödül aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda üniversite giriş puanlarına eklenmek üzere yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlandırılmayı hak ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli