Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´in Kurtuluşu Almanya´da da kutlandı

Balıkesir´in Kurtuluşu Almanya´da da kutlandı

Almanya Balıkesirliler Derneği´nin Almanya Düsseldorf´da düzenlediği Balıkesir´in 6 Eylül Kurtuluş Etkinliklerine Altıeylül Belediyesi katıldı.

Almanya Balıkesirliler Derneği´nin Almanya Düsseldorf´da düzenlediği Balıkesir´in 6 Eylül Kurtuluş Etkinliklerine Altıeylül Belediyesi katıldı.
Düzenlenen geceye Dusseldorf Konsolosu Fatma Tasan Tebeci, Duisburg Büyükşehir Belediye Başkamı Sören Link, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar da yer aldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Almanya Balıkesirliler Derneği Başkanı Ramazan Köyden ?Yunan işgaline uğrayan güzel ilimiz Balıkesir´imiz Kuva-yi Milliye hareketi sayesinde 6 Eylül 1922´de yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. Bu tarihi hareket birlik ve beraberlik ile zafere ulaşmıştır ve 95 yıl sonra bizlerin burada olmasına vesile olmuştur. Benim bugün duygulu günüm, 6 Eylül´ü unutamayız, 6 Eylül olmasaydı bizler buralarda değildik. Biz Almanya´da yaşayan Türkleriz. Bu günümüze katkı sağlayan Altıeylül Belediyesi´ne çok teşekkür ediyoruz? dedi.
Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen de ?Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Almanya´da yaşayan Balıkesirli kardeşlerimiz ile bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın? diye konuştu.
Dusseldorf Konsolosu Fatma Tasan Tebeci ise ?Böyle bir organizasyon içerisinde yer almak onur verici. Ben burada kendimi aile içerisinde hissediyorum. Balıkesir´li olmasam da bugün Balıkesir´li oldum? dedi.
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da telefon bağlantısı ile Balıkesirli gurbetçilere seslenerek tüm hemşerilerini selamladı.
Konuşmaların ardından Almanya Balıkesirliler Derneği Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı, daha sonra derneğin dans topluluğu birbirinden güzel gösterileri sunarak alkış aldı. Balıkesir´li Araştırmacı-Yazar Aydın Ayhan da Almanya´da bulunan Balıkesirlilere Balıkesir´in düşman işgalinden kurtuluş günlerini, milli mücadele dönemini ve o günlerde yaşanan ve bilinmeyen tarihi anlattı. Ayhan hoca anlattıkları ile tarihe ışık tuttu. Aydın Ayhan hoca konuşmasından sonra Balıkesir Cepheleri kitabını gurbette bulunan Balıkesirlilere takdim etti. Gecenin finalinde ise TRT Sanatçısı Balıkesir´li Ali Çakar sahne aldı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli