Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´in orman köylülerine ORKÖY desteği

Balıkesir´in orman köylülerine ORKÖY desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.
Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü´nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Balıkesir´deki orman köylülerine yılbaşından bu yana % 20´si hibe olmak üzere 4 milyon TL kredi desteği sağlandı.
Bölgelerin coğrafi şartları gözönüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık yılbaşından bugüne kadar Balıkesir´de 168 aileye 336 adet damızlık süt sığırı, 14 aileye 420 adet damızlık koyun ve 14 adet koç, 4 aileye 120 adet arılı kovan desteği ile 800 bin lirası hibe olmak üzere toplam 4 milyon TL destek sağladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti.
Ayrıca orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Eroğlu ?2003-2016 yılları arasında Balıkesir´e yaklaşık 39 milyon TL Orköy desteğinde bulunduk. Üstelik bu kredinin % 20´sini hibe olarak verdik. Orköy desteklerinin faizsiz olması ve 2 yıl sonra geri ödemeye başlanılacak olması orman köylülerimize büyük bir kolaylık sağlıyor? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli