Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesirin lezzetlerini dünya tanıyacak

Balıkesirin lezzetlerini dünya tanıyacak

TRT Belgesel ekibi Balıkesire geldi.

TRT Belgesel ekibi Balıkesir`e geldi.
Balıkesir`in muhteşem lezzetlerinin tanıtıldığı program çekimi 2 saat sürdü. 
Yer sofrasında birbirinden güzel lezzetleri Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız başta olmak üzere lokanta sahipleri tanıttı. Balıkesir`in yerel sanatçısı Melikşah şarkıları ile programa konuk oldu.
TRT Belgesel kanalında Çiğdem`in Rotası adlı programın Yapım Koordinatörlüğünü Gül Kaman yapıyor.
30 Aralık günü yayınlanacak olan programın çekiminde Balıkesir`li ustalar lezzetleri tanıttı. Balıkesir Tanıtım Günleri`nde Ankara`da da Balıkesir`i en güzel şekilde temsil eden ekip lezzetleri de TRT ekibine aktardı. Yer sofrasında birbirinden güzel lezzetlerin ele alınıp tanıtıldığı çekim de ayrıca Balıkesir`li yerel sanatçı Melikşah`da şarkıları ile programı renklendirdi.
Tanıtımda Balıkesir`in meşhur düğün çorbası, etli çorba, tirit, kuzu haşlama, sultan kebabı, ızgara köfte, zeytinyağlı yemek çeşitleri, ekmek kadayıfı, yaprak sarma, çam melkisi, zerde, kabak tatlısı, höşmerim, Balıkesir kaymağı, zeytin ve zeytinyağı ve ayran gibi ürünleri tanıtıldı.
Programın yayınlanması ile birlikte Balıkesir`in lezzetleri Türkiye`nin yanı sıra dünyaya da tanıtılırken, 106 ülke bu programı izleyecek.
Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız "TRT ekibini konuk etmekten mutluluk duyduk. Balıkesir`in tanıtımında lokantacılar esnafı olarak elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Ankara`daki tanıtım günlerinden sonra TRT Belgesel programına konuk olduk. Önümüzdeki yılda İstanbul`daki tanıtım günlerinde yerimizi alacağız. Balıkesir`in leziz yemeklerini, tatlılarını tüm şehirlere duyurmak adına çalışmalar içerisindeyiz. Bu programı da Türkiye ile birlikte 106 ülkenin izleyecek olması bize ayrı bir gurur veriyor." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı