Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesirin MHPli Başkanı İsmail Ok sonunda patladı

Balıkesirin MHPli Başkanı İsmail Ok sonunda patladı

Belediye Başkanı Ok, Vakıflar tarafından ihaleye çıkarılan arsanın ihalesini kazanan firmanın buraya otel yerine AVM yapacağını öne sürdü. Ok: Otel değil AVM yapacaklar

Belediye Başkanı Ok, Vakıflar tarafından ihaleye çıkarılan arsanın ihalesini kazanan firmanın buraya otel yerine AVM yapacağını öne sürdü.
Ok: "Otel değil AVM yapacaklar"
Vakıflar`ın 25 Haziran`da ihaleye çıkaracağı 4 yıldızlı turistik tesisin yapımı ve kullanımını 49 yıllığına üstlenecek kişi ya da firma isterse otel yerine Alışveriş Merkezi yapabilecek. Şartnamenin 3. maddesine dikkat çeken Belediye Başkanı İsmail Ok, "otel diye ihaleye çıkıyorlar, ama oraya AVM yapacaklar, nasıl olsa seçime az kaldı, seçimi biz alırız işimize bakarız diye düşünüyorlar. Oraya ne otel, ne AVM yapılamaz, tek başıma kalsam yine mücadele edeceğim" şeklinde konuştu.
AKP Balıkesir Milletvekili Edip Uğur`un "Hal`in yerini meydan yap, biz de otelden vazgeçelim" sözlerine de çok sert karşılık verdi.
Uğur`un hodri meydan çıkışına tepki gösteren Ok, "Anıtlar Kurulu üyelerini siz atadınız, bir mesajınızla Hal projesi değişebilir, bu yetkiniz var, neden kullanmadınız?" dedi. Ok, yedi ay önce AKP İl Başkanı´na Kurul kararını faksladığını, ancak karşılık alamadığını açıkladı. Başkan Ok, bu konuyu Uğur`a aktardığını da hatırlatırken, "o zaman niye hodri meydan çekmedin?" diye sordu.
Başkanı İsmail Ok, son günlerde Balıkesir basınında gündeme gelen Hal Binası ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü`ne ait olan arsaya yapılması düşünülen Otel Projesi ile ilgili bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi.
Ok: "Bu üslup Uğur`a yakışmamıştır."
Balıkesir Belediyesi Encümen Salonu`nda düzenlenen toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı. 
İsmail Ok, sözlerine, Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur`un yerel medyada bazı gazetelerde yer alan söz ve beyanları üzerine kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğduğuna işaret ederek, öncelikle yerel basınımızda dün Balıkesirli hemşerilerimizin okuyarak üzüldüğüne inandığım Balıkesir Milletvekili Edip Uğur`un özellikle şahsıma yönelik `Hodri Meydan` diyerek bizleri tartışmanın ötesinde, sanki kavgaya davet eden bir üslupla açıklamada bulunması Balıkesir halkı gibi bizleri de üzmüştür. Başta iktidar partisi milletvekilleri olmak üzere CHP milletvekilleri de dahil her birine karşı, halkı temsil eden Balıkesir Belediye Başkanı olarak saygıda kusur etmediğime inanıyorum. Çünkü onlar şehrimizin seçilmiş güzide milletvekilleridir. Partisinde ve kamuoyunda itibarı herkesçe bilinen Sayın Uğur`un bizleri böyle bir tartışma ortamına davet etmesi, tarafımızdan tasvip edilmeyecek bir davranıştır. Bu üslup, kendisine yakışmamıştır. Balıkesir halkının ve bu halkın temsilcisi olarak şahsımın beklentisi bu değildir. Bizler kavga dövüş için değil, hizmet için varız" diyerek görüşlerini açıkladı.
Ok: "Hem belediyeye yardımcı olmuyor, hem de burayı meydan yapmıyor diyorsunuz"
Başkan Ok, hal binasının yerine yapılması düşünülen bina ile ilgili konuya da değinerek konunun AKP İl Başkanı Mahmut Poyrazlı`nın da hazır bulunduğu bir ortamda dile getirildiğini ifade etti ve "27 Aralık 2012 tarihinde, Birlik Gazetesi`nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen bir toplantıda, Birlik Gazetesi Sahibi Sıtkı Şeremetli, AKP Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Okur`un da hazır bulunduğu ortamda, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, orada, gönlünden geçtiği şekilde hal binasının yerinin meydan olmasını istediğini söyledi. Ben de AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı`yı göstererek, `Bizim gücümüz buraya kadar yetti. İşte iktidar partisinin il başkanı. Elimizde, Anıtlar Yüksek Kurulu`nun bu konuda verdiği karar var. O kararı değiştirirlerse, orayı meydan yapmayı biz de istiyoruz` dedim. Mahmut Poyrazlı, `Eğer o yazıyı bana fakslarsanız elimizden geleni yaparız` dedi. 27 Aralık 2012 tarihinde Başkanlık Sekreterliğimizce İl Başkanı Mahmut Poyrazlı`ya faks çekilmiştir. Üzerinden yaklaşık 7 ay geçmiş, dolayısıyla bu konuyla ilgili iktidar partisinin bizlere yapmış olduğu en ufak katkı ve destek olmamıştır. Dolayısıyla siz, hem belediyeye yardımcı olmayacaksınız, hem de `Belediye burayı meydan yapmıyor` diyeceksiniz.
Uğur`un, söylemleriyle Balıkesir halkını eyleme davet ettiğine işaret eden Başkan Ok, "Sayın Uğur; `Madem yeşile o kadar meraklısınız, Hal Binası`nın park olması için de direnin` diyerek Balıkesir halkını burada eyleme davet ediyor. Başbakan eğer bunu duysaydı, sayın vekilimize çok kızardı. `Eğer Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız milletvekilimizin bu açıklamalarını duyarsa, herhalde kendisine gerekli ikazı yaparlar` diye düşünüyorum.
Ok: "Anıtlar Yüksek Kurulu meydan projesine onay vermedi"
Ok, projede, 4500 metrekarelik alanın tamamının meydan, altının iki kat otopark, üstünde ise şadırvanlar ve vatandaşların oturacağı alanların bulunduğunu belirtti. 
Başkan Ok sözlerine şöyle devam etti: "Burasının meydan olması için Anıtlar Yüksek Kurulu`na gönderdiğimiz ilk proje budur. Ama bu proje kabul görmedi. İlk projemiz bu olmasına ve bunu da Mimarlar Odası`nın bilmesine rağmen, Oda`nın hala, `Niye buraya meydan değil de bir kısmına bina yapılıyor?` diye ısrar etmesini anlayamıyorum. Çünkü Mimarlar Odası, Anıtlar Yüksek Kurulu`na bizim böyle proje sunduğumuzu ve Anıtlar Yüksek Kurulu`nun da buna onay vermediğini biliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, bizleri savaşa davet eder gibi tutum içerisine gireceğine, Anıtlar Yüksek Kurulu`nun kararını değiştirsin ve gereğini yapsın."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli