Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesirin tek roman yazarı…

Balıkesirin tek roman yazarı…

Balıkesirli Yerli Roman yazarı Metin Savaş (49) son kitabı, Erlik adlı eseriyle 2012 yılının kültür sanat ödülüne layık görüldü.

Balıkesirli "Yerli Roman" yazarı Metin Savaş (49) son kitabı, "Erlik" adlı eseriyle 2012 yılının kültür sanat ödülüne layık görüldü. 
"Sadece roman yazıyorum" diyen Metin Savaş, Balıkesir`den son bin yılda kendisinden başka yetişen bir roman yazarı bulunmadığını iddia edip, bu alanda tek olduğunu açıkladı.
Metin Savaş, aşırı ideolojik bir franksiyonu temsil eden bir kişi olsa çoktan Türkiye`nin en ünlü ve popüler roman yazarlarının başında yer alacağını, ancak böyle olmadığı için kendisini birçok kişinin tanımayabileceğini ifade etti.
En mutlu olduğu anlardan birinin okurlarına kitabını imzalamak olduğunu kaydeden Savaş`ın eserleri Balıkesir Üniversitesi`nde edebiyat ve tarih araştırmacıları tarafından tez konusu yapılıyor. 
Metin Savaş`ın eserleri ve aldığı ödüller:
1995 yılında Türk Edebiyatı Vakfı`nın düzenlediği Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması`nda Ninemin Türküleri adlı öyküsüyle mansiyon ödülüne layık görüldü. 
1998 yılında Orkun dergisinin tertiplediği makale yarışmasında ikincilik aldı. Bu dönemden sonra ilk roman denemeleri yaparak 1999 yılında İstanbul Tuzla Belediyesi`nin açmış olduğu roman yarışmasında Efendi Dayının Kozalakları adlı romanıyla birinciliği Ahmet Kekeç`le paylaştı. Söz konusu roman 2000 yılında kitaplaştı. 
İkinci romanı Politika`nın Yeşil Çeşmesi 2003 yılında yayınlandı. Zemheri Kuyusu yazarın üçüncü romanı oldu.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Roman Ödülü sahibi olan Savaş, yazarı olduğu Ötüken Neşriyat tarafından "Taşrada yaşayan fakat edebiyatımızın taşrasında olmayan yazar" olarak tanımlanıyor. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)`nin açıkladığı 2012 Kültür Sanat Ödülleri alanlar arasında yer aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli