Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Balıkesir´li Bülent Bilgi UETD Genel Sekreteri oldu

Balıkesir´li Bülent Bilgi UETD Genel Sekreteri oldu

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)´nin yapılan genel kurulunda Balıkesir´li Bülent Bilgi MKYK ardından MYK listesine girdi.

Yeni yönetim kurulunun yaptığı görev bölümü dağılımı toplantısında ise Bülent Bilgi Genel Sekreterlik görevine getirildi.
Avrupa´da yaşayan Türk yurttaşlarının 2004 yılında dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan´ın teşvikiyle Köln merkezli kurulan bir sivil toplum kuruluşu olan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) genel kurulunu yaptı.
Zafer Sarıkaya´nın Başkanlığa getirildiği kongrede Balıkesir´li olan ve Balıkesir´den AK Parti Milletvekili Aday Adayı da olan Bülent Bilgi önemli bir göreve getirildi.
UETD´nin MKYK ve MYK´sını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu belirlemesi dikkat çekti. MKYK ve ardından MYK listesine giren Bilgi, Avrupa´da Balıkesir´i en iyi şekilde temsil edecek.
Avrupa´da yaşayan Türklerin sesi ve kulağı olacak olan Bilgi, Avrupa´daki Türklerin sosyal ve kültürel çalışmalarını yükselteci, hem insanlığa hem de Avrupa´daki Türk toplumuna hizmet edecek projeler için adım atacak.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı