Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesirli gönül elçilerimiz, Türkiyede 7. sıraya yükseldi

Balıkesirli gönül elçilerimiz, Türkiyede 7. sıraya yükseldi

Koruyucu Aile Uygulamalarının değerlendirildiği Gönül Elçilileri toplantısında bilgi veren Vali Ahmet Turhanın eşi Nuran Turhan, Balıkesirdeki gönül elçilerinin sayısının 24 bin 454e ulaştığını dile getirip Türkiye yedincisi olduklarını söyledi.

Koruyucu Aile Uygulamalarının değerlendirildiği Gönül Elçilileri toplantısında bilgi veren Vali Ahmet Turhan`ın eşi Nuran Turhan, Balıkesir`deki gönül elçilerinin sayısının 24 bin 454`e ulaştığını dile getirip Türkiye yedincisi olduklarını söyledi.
Gönül Elçiliği projesi kapsamında Koruyucu Aile Uygulamalarının Değerlendirilmesi ve Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesi açılış ve tanıtım toplantısı Balıkesir Polis Evi`nde gerçekleştirildi. 
Gönül Elçileri projesinin başkanlığını yürüten Vali Ahmet Turhan`ın eşi Nuran Turhan`ın önderliğinde yapılan toplantıya projede yer alan kadınlar ilgi gösterdi. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Turhan`ın eşi Nuran Turhan, Türkiye genelinde 640 bin, Balıkesir`de ise 24 bin 454 gönül elçisinin bulunduğunu söyledi. 
Balıkesir`in gönül elçisi sayısıyla Türkiye`de 7. sırada yer aldığını belirten Turhan, eğitimini yarıda bırakan kadınlar için uygulamaya konulan Mesleki Eğitim Projesi`ni de hayata soktuklarını belirtti.
Balıkesir`de gönül elçi sayısı: 24 bin 454
Nuran Turhan, Gönül Elçiliği projesinin Türkiye`de eş zamanlı yürütüldüğünü ve Türkiye genelinde toplam 640 bin gönül elçisinin bulunduğunu belirtti. 
24 Aralık`ta Balıkesir`de de projeyi başlattıklarını dile getiren Turhan, şu ana kadar 452 toplantı yaptıklarını söyledi. 
Balıkesir`deki gönül elçilerinin sayısının 24 bin 454`e ulaştığını kaydeden Turhan, "Balıkesir gönül elçisi sayısında Türkiye 7.sidir" dedi. Projenin Balıkesir`deki tüm kesimler tarafından desteklendiğini belirten Turhan, Koruyucu Aile uygulamaları hakkında da bilgi verdi.
Eğitimini yarıda bırakan kadınları mesleki açık öğretim liselerine yönlendirmeyi amaçladıkları bilgisi de veren Turhan, "Kadınlarımızı önce diploma ardından da meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Kadınları daha güzel yarınlar bekliyor. Okumanın ve meslek sahibi olmanın yaşı yok" dedi. Tüm kadınları projeye destek vermeye davet eden Turhan, "Haydi kadınlar" diyerek eğitimini yarıda bırakan kadınlara seslendi. Turhan`ın konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sakallı, proje hakkında sunum yaptı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı