Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesirliler Derneği depremzede hemşerilerine sahip çıktı

Balıkesirliler Derneği depremzede hemşerilerine sahip çıktı

İzmir Balıkesirliler Derneği, depremde zarar gören 13 Balıkesirli aileye ulaşarak mağduriyetlerini giderdi.

İzmir Balıkesirliler Derneği, depremde zarar gören 13 Balıkesirli aileye ulaşarak mağduriyetlerini giderdi.
İzmir de meydana gelen deprem sonrasında meydana gelen evlerini tamamen yitirmiş Balıkesirli mağdur ailelere ulaşıp mağduriyetlerini gidermeye çalışan İzmir Balıkesirliler Derneği, depremde zarar gören ailelere yardım elini uzatan yardımseverlere teşekkür etti.
İzmir Balıkesirliler Derneği Başkanı Erkan Uzun, pandemi krizi ve yaşanan deprem, bizlere dernek olmanın örgütlenmenin sivil toplum kuruluşu olmanın önemini tekrar vurguladı diyerek konuşmasının devamında, "Dernekleri varsa; birlik, beraberlik, yardımlaşma ve acıyı paylaşmak var. İzmir de meydana gelen deprem sonrasında meydana gelen evlerini tamamen yitirmiş mağdur ailelerimize ulaşıp mağduriyetlerini gidermeye çalışan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yardımlarını biliyor ve takip ediyoruz. Bizlerde Balıkesirliler Derneği olarak mağdur hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza katkı sağlamanın bir görev ve sorumluluk bilinci ile mücadele ediyoruz. Derneğimizi arayarak boş bulunan dairelerini kira almamak üzere evini eşyalı şekilde açan, kamyonuna eşya yükleyip yardım getiren, yardım etmek isteyen hemşerimizle, yardım bekleyen hemşerilerimiz hepsi tek yürek zincirin kopmayan halkaları gibi bağlandılar." diye konuştu.
Konuşmasının devamında hem teşekkür hem sitem eden Uzun, "Deprem günü itibari ile deprem bölgesinde arayıp ulaştığımız 13 mağdur ailemizin, hemşerimizin yeni evlerinde eşyalarının temin edilmesine katkı koyan, onlara yeni bir sayfa açmaya çalışan Bayraklı´da bulunan derneğimizi arayarak, geçmiş olsun dileğini ileten deprem bölgesinde inceleme yapan sadece enkazın yanında fotoğraf çekilip gitmeyen ve derneğimizle birlikte yaraları sarmaya çalışan Balıkesir´den işi için, aşı için İzmir´de yaşayan hemşerilerimizi unutmayıp, ilk günden itibaren sürekli arayıp durumu sorgulayan, yüreği yanımızda olan Balıkesir milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bürokratlarımız ve siyasi temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca İzmir´de ki derneğimizi bildikleri halde, bırakın yardımı, desteği bir geçmiş olsun telefonu bile açmayan milletvekillerimize belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza ve siyasi parti temsilcilerine de bizden selam olsun. Dostlar acı günde belli olur.? dedi.
Depremin olduğu andan itibaren yardım konusunda kendileriyle istişare eden ardından İzmir´e gelen Balikesirliler Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Çalışkan ve yönetim kuruluna, federasyon bünyesinde faaliyet gösteren dernek başkanlarına, yurt içi ve yurtdışında yaşayan hayırsever tüm Balıkesirlilere teşekkür eden Uzun, ?Depremde yitirdiğimiz canlara Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Geçmiş olsun İzmir." diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli