Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesirliler Derneği ?Eğitim Destek Fonu? oluşturdu

Balıkesirliler Derneği ?Eğitim Destek Fonu? oluşturdu

Ankara´da faaliyet gösteren Balıkesirliler Derneği tarafından maddi durumu yeterli olmayan üniversite öğrencilerine destek vermek amacıyla ?Eğitim Destek Fonu? oluşturuldu.

Ankara´da faaliyet gösteren Balıkesirliler Derneği tarafından maddi durumu yeterli olmayan üniversite öğrencilerine destek vermek amacıyla ?Eğitim Destek Fonu? oluşturuldu.
İhtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilerin başvurularını Eylül ayında alacaklarını bildiren dernek yöneticileri, yaptıkları değerlendirmeden sonra belirlenen öğrencilere 9 ay boyunca destek verilecek.
Dernekten yapılan açıklamada, öğrencinin Balıkesir´li olup, Ankara´da üniversite eğitimi almaya gelmiş olmasınin öncelik teşkil ettiği, ailesinin mali durumunun araştırılarak en acil ihtiyacı olandan başlanılarak yardım listesine dahil edileceği bildirildi.
Her yıl 30 Eylül´e kadar toplanan yardım, bağış, fitre, zekat, hayır, kurban bağışı para miktarı ve ilave olarak burs vermeyi talep ve taahhüt eden Balıkesir´lilerin destekleriyle oluşturulan bütçe ile o yıl kaç öğrenciye destek verileceği oluşturulan Eğitim Komisyonu tarafından kararlaştırıldığı öğrenildi.
Dernekten yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
?Destek verdiğimiz öğrencilerin başarılarına ve hayata hazırlanmalarına önem verilmekte, olanaklarımız ölçüsünde staj ve iş imkanları konusunda destek olunmaya çalışılmaktadır. Yeni oluşturduğumuz Balıkesirliler Derneği Gençlik Kolu ile öğrencilerimizin tanışmaları artırılmakta, belirli aralıklarla derneğimizde öğrenci buluşmaları gerçekleştirilmekte, dernek etkinliklerine katılıma özendirilmekte, görev verilmekte, hemşericilik, arkadaşlık ruhu aşılanmaya çalışılmaktadır. Eğitim Desteği Fonu´na istediğiniz zamanda, miktarda ve vadede katkıda bulunabilirsiniz. İster bir kerede, ister aylık ister 50 TL ister 500 TL. Katkılarınızı derneğimize makbuz karşılığında yapabileceğiniz gibi, Akbank Mithatpaşa/ANKARA Şubesi (Şb.354) 88128 no.lu Dernek Burs hesabımıza da yatırabilirsiniz. (IBAN: TR67 0004 6003 5488 8000 0881 28). Ramazan ayında da fitre ve zekatlarınızla Eğitim Desteği hesabına katkıda bulunabilirsiniz. Bu konuda derneğimizi ve burs uygulamalarımızı yakından takip eden Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini de yapmış hemşerimiz Prof. Dr. Nesimi Hocamızın, yine aynı Üniversitede hemşerimiz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cemal Hocamızın da bilgi, görüş ve onayları mevcuttur. 2014-2015 öğrenim döneminde 21 öğrencimize destek vererek hızlandırdığımız çalışmamızda ders yılı sonunda 6 öğrencimizi mezun etmenin, ülkemize çalışkan, ufku açık Balıkesir´li doktorlar, hukukçular , öğretmen adayları, mühendisler sunulmasının hazzını da siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşıyoruz. Destekte bulunan tüm bağışçılarımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde de Üniversite kazanıp gelecek gençlerimize ve artarak gelen taleplere daha çok olumlu yanıt verebilmeyi istiyoruz.? Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli